İstanbul Diş Beyazlatma Yöntemleri (Bleaching) - Fiyatları
Diş beyazlatma-İstanbul Diş beyazlatma fiyatları-Diş beyazlatıcı yöntemler
Diş beyazlatma, çeşitli sebeplerle doğal rengini kaybetmiş olan dişlerin eski rengine kavuşması için yapılan beyazlatma işlemidir. Diş hekimliği alanında en çok tercih edilen uygulamalardan birisidir. Gülüş tasarımı (Hollywood smile) ya da diğer adıyla gülüş estetiği uygulamalarında da diş beyazlatma yapılmaktadır.
Diş beyazlatma, dişin yüzeyini oluşturan mine tabakasında çeşitli sebeplerle meydana gelen sararma veya koyulaşma şeklindeki renk değişikliklerinin, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış diş beyazlatma jeli kullanılarak giderilmesi işlemidir. Estetik görünüşe önem veren pek çok kişi diş beyazlatma yöntemlerine başvurmaktadır. Diş beyazlatma evde internet taramaları temel alınarak yapılacak basit bir işlem değildir. polikliniğimize gelerek tedavi olmak isteyen pek çok kişinin diş beyazlatan şeyler ararken diş beyazlatma bantları, diş beyazlatma jeli, diş beyazlatma cihazı, diş beyazlatıcı macunlar bulma yönünde arayışa geçtiğine şahitlik ediyoruz. Bu tür diş beyazlatıcı ürünler dişleri beyazlatmak için arayışta olan kişiye yarardan çok zarar verebilir. En doğal diş beyazlatma ve en etkili diş beyazlatma yöntemi diş hekiminin kontrolünde gerçekleştirilir. Dişlerdeki renk değişiklikleri için öncelikle diş taşı temizlikleri veya polisaj yöntemi tercih edilir. Dişler bu uygulamalardan sonra daha önceki beyaz haline istenilen düzeyde dönmemişse diş beyazlatma yöntemi iyi bir tercihtir. Diş beyazlatma denilen ve çok sık başvurulan bleaching uygulamasından sonra kişiye göre değişmekle birlikte, rengi koyulaşmış renkler 3-4 ton açılabilir. Evde diş temizleme veya beyazlatma işlemi diş hekiminin tavsiyesi olmadan bilinçsizce yapılmamalıdır. Diş hekiminin poliklinikte yapmış olduğu tedaviye ek olarak jel ile diş beyazlatma tedavisine evde devam edilebilir. Evde yapılabilecek en sağlıklı diş beyazlatma işlemi bu şekilde olanıdır. İstanbul'da bulunan Diş Polikliniğimizde diş beyazlatma yöntemleri titizlikle uygulanmaktadır. İstanbul'da diş beyazlatma yaptırmak istiyorsanız, Diş Polikliniğimiz ile iletişim kurarak hemen randevu oluşturabilirsiniz.
Dişler neden sararır? Dişler beyazlığını neden kaybeder?
Dişler sahip olduğu doğal renklerini iki farklı şekilde kaybeder ve sararır.
a) Dişin dış katmanında meydana gelen renk değişikliği.
Dış katmandaki renk değişikliğinin sebebi aşağıda aktardığımız nesnelerin içindeki boyayıcı özelliği olan kimyasallardır. Bu çoğunlukla tanindir. Diş temizleme işlemi esnasında diş minesi üzerindeki yiyecek ve içecek artıklarının bir bölümü temizlenmekle birlikte, geri kalan kısmı diş minesine yapışarak ince bir tabaka oluşturur. Zamanla renk maddeleri dişin dış yüzeyinde birikmektedir. Dişin dış katmanında yer alan sararma veya koyulaşmalar diş taşlarının temizlenmesi gibi diş beyazlatma uygulaması ile kolay bir şekilde giderilebilir. Dış katmanda mine tabakasına tutunarak renk değişikliği yapanlar maddeler şu şekilde sıralanabilir:
- Kahve, çay ve bazı asitli içeceklerde buluna boyayıcı kimyasallar
- Gıdaları renklendirmek için kullanılan boyalar
- Sigara, pipo, puro ve tütün kullanımı
b) Dişin iç katmanlarında oluşan renk değişikliği
Dış tabakanın altında hasarlara ve görev bozukluklarına sebep olan bazı sağlık problemlerine bağlı renk değişiklikleridir. Dişin içine nüfuz sebebiyle diş temizleme ve diş beyazlatma için fırçalamalar çözüm olmaz. Diş hekimine muayene olarak diş beyazlatıcı ile dişleri beyazlatmak iç katmanlardaki renk değişikliklerinin giderilmesinde çoğunlukla etkilidir. İç katmanlardaki renk değişikliklerinin nedenleri daha çok yapısal bozukluk oluşturan maddelere veya durumlara bağlıdır.
- Dişin gelişim gösterdiği çocukluk dönemindeki ateşli hastalık
- Bazı ilaçlar (Özellikle tetrasiklin türevi antibiyotikler)
- Aşırı flor tüketimi
- Dişte meydana gelen travma ve darbeler
- Bazı enfeksiyöz hastalıklar
- Yaşlanma
Renk değişikliğinin karakterine göre diş hekimi tarafından en iyi diş beyazlatma yöntemi seçilecektir. Muayene olmadan yapılacak uygulamalar etkisiz olacağı gibi dişe ve diş etine zarar da verebilir. Bu bakımdan alternatif çözüm arayışlarına girmeden önce hastanede diş beyazlatma veya dişçide diş beyazlatma ağız ve diş sağlığı için daha isabetli olacaktır.
Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?
Diş parlatma olarak da bilinen diş beyazlatma işleminin farklı şekillerde uygulamaları vardır. Bununla birlikte en sık uygulanan diş beyazlatma teknikleri ev tipi ve ofis tipi beyazlatma uygulamalarıdır. Her iki uygulamadan önce diş hekimi tarafından ağız muayene edilir. Diş beyazlatma işlemine engel bir durum mevcut değilse yöntemin uygulanmasına geçilir. Aşağıdaki bilgiler eşliğinde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılır, diş beyazlatıcı ürünler nasıl kullanılır sorularına cevap bulabilirsiniz.
Diş beyazlatma yöntemleri başvurulan teknik ve uygulama sahasına göre farklılık göstermektedir. Bu yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz.
Ev tipi diş beyazlatma (Home bleaching)
Evde diş beyazlatma olarak da adlandırılan ev tipi diş beyazlatma yöntemi diş hekiminin muayenesi sonrası hekimin hastaya verdiği malzemelerle kişinin evde uyguladığı diş beyazlatma yöntemidir. Güvenli olan ve doğru uygulandığı zaman zararlı etkileri görülmeyen güvenilir diş beyazlatma yöntemlerinden birisidir.
Ev tipi diş beyazlatma yönteminin aşamaları şu şekildedir:
- Diş hekimi tarafından hastanın ağız ölçüleri alınır.
- Ölçüler yardımıyla kişinin ağız ölçülerine uygun özel plaklar (veya plastik ağızlıklar) hazırlanır.
- Hazırlanan plaklara hekimin uygun gördüğü miktarda diş beyazlatıcı jel sürülür. Diş beyazlatma jelinin aşırı miktarda kullanılması halinde plaktan taşan jel diş etini tahriş edebilir. Bu durumda dışarı sızan jel pamukla temizlenmelidir. Ayrıca jelin temizlendiği bölge su ile yıkanmalıdır. Diş hekiminin tavsiye ettiği miktarda diş beyazlatma jelinin kullanılması uygulamanın başarısı için önemlidir.
- Hazırlanan plak ağıza yerleştirilir.
- Ev tipi diş beyazlatma işleminden etkili sonuçlar alabilmek için hekimin tavsiye ettiği süre plak ağızda bekletilmelidir. Bu süre dişlerdeki renk değişimine ve diş beyazlatma jelinin özelliğine göre değişmektedir. Genellikle gün içinde 4-8 saat olmak üzere 10-14 gün boyunca plağın ağızda bekletilmesi yeterlidir. Ayrıca aynı süre ağızda bekletmek şartıyla 9-10 gün boyunca geceleyin de kullanılabilir. Gece plak takımı daha zahmetsizdir.
Ofis tipi diş beyazlatma (Office bleaching, Power Bleaching): Bu diş beyazlatma yöntemi diş hekimi tarafından ofiste gerçekleştirilir. Diş beyazlatma uygulamaları arasında en çok başvurulan yöntemdir. Rengi çok koyulaşmış sarı dişleri beyazlatma adına etkili sonuçlar alınmaktadır. Diş beyazlatma teknikleri arasında en hızlı diş beyazlatma, yaklaşık 1 saat süren ve diş beyazlatıcı jel ve ışığın (veya lazer) birlikte kullanıldığı bu uygulamadır. Dişteki sararma veya koyulaşma 3-4 ton kadar açılabilmektedir. Genellikle 15-20 dakikalık 2-3 şeklinde uygulanır. Seans sayısının belirlenmesinde dişlerin durumu ve diş hassasiyeti kriter olarak alınır.
- Diş beyazlatma işleminin etkisini uzun süre devam ettirmek için beyazlatma işleminden önce diş taşı temizliği yapılır.
- Diş etlerinin yüksek oranda oksijen içeren diş beyazlatıcı jelden zarar görmemesi için diş etine koruyucu maddeler sürülür ve ışık kullanılarak dondurulur.
- Diş beyazlatıcı jel dişlerin ön tarafına sürülür. Özellikleri değişen farklı jeller bulunmaktadır. Bazısı ışıkla aktif hale geçerken bazısında ışık uygulamasına ihtiyaç duyulmaz. Jeli sürdükten sonra bekleme süresi de jellerin özelliklerine göre farklılık gösterir. Işık ile aktive olanlarda jeli sürdükten sonra beklenir. Bekleme sırasında ışık uygulanır. Ofis tipi diş beyazlatma yönteminde son zamanlarda ikili jel uygulaması yaygın kullanım alanı bulmuştur. Bu şekilde yalnızca bir seansta ağrısız diş beyazlatmak mümkün olmaktadır.
- Jel bir süre dişlerde bekletildikten sonra dişteki beyazlama kontrol edilir. İhtiyaç duyuldukça seans sayısı artırılır.
- Ofis tipi diş beyazlatma işleminden sonra dişlerde hassasiyet olabilir. Dişlerdeki hassasiyet birkaç gün sonra normale dönecektir
Kombine Diş Beyazlatma (Ev+Ofis Tipi Diş Beyazlatma): Bu tür diş beyazlatma yönteminde ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma birlikte uygulanır. İki yöntem birlikte yapıldığından en iyi diş beyazlatma yöntemi kabul edilir. Diş hekimi tarafından hastaya ofis tipi diş beyazlatma işlemi uygulanır. Hasta ev tipi diş beyazlatma uygulaması ile diş beyazlatma tedavisine evde devam eder. Bu uygulama özellikle dişlerinde aşırı düzeyde renk değişikliği olan kişiler için tercih edilir.
Tek Diş Beyazlatma (Kanal Tedavili Dişleri İçten Beyazlatma): Kanal tedavisi veya darbelerden sonra dişin içindeki canlı doku ölebilir ve dişlerde renklenme meydana gelebilir. Renklenme birden fazla dişte de görülebilir. Bu tür durumlarda tek diş beyazlatma yöntemi uygulanır. Aşamaları şu şekildedir:
- Kanal tedavisi sonrası renklenme oluşan dişteki dolgu çıkartılır.
- Açılan boşluğa diş beyazlatıcı jel sürülür.
- Jelin üzeri geçici dolgu ile kapatılır. İstenilen renge ulaşana kadar 3 gün aralıklarla seanslar tekrarlanır.
- Dişlerde arzu edilen tona ulaşıncaya kadar lazerle diş beyazlatma tedavisi gerçekleştirilebilir. Diş beyazlatma işlemi esnasında kullanılan kimyasallar lazerle aktif hale geçirilir.
- Bu uygulama 6 ayda bir tekrarlanarak beyazlatmanın etkisi sürdürülebilir.
Dişleri beyazlatmak dişlere zarar verir mi?
Dişleri beyazlatmak mine tabakasına zarar verir mi? Diş beyazlatmanın zararı var mı? Diş Beyazlatmanın yan etkileri nelerdir? Diş beyazlatma işleminin yan etkisi var mıdır? Diş beyazlatma sonrasında hassasiyet oluşur mu? Diş beyazlatma güvenli midir?
Dişlerini beyazlatmak isteyenler bu soruları çok sık sormaktadır. Diş beyazlatma işleminden sonra diş yapısında değişiklik veya kalıcı zararların meydana geldiğini gösteren bilimsel veri bulunmamaktadır. Aksine beyazlatmadan önce yapılan diş taşı ve diş temizliği, dişler için gerekli ve diş sağlığına faydası olan uygulamalardır.
- Tecrübeli diş hekimleri tarafından yapılırsa,
- Diş eti hastalıkları bulunan, dişlerinde çürük olan hastalara uygulanmadıkça,
- Değişik mecralarda satışa sunulan ve kullanıldıkları takdirde kısa sürede “bembeyaz, inci gibi dişler”e sahip olunacağı ifade edilen ürünleri kullanmadıkça,
- Sağlık Bakanlığına bağlı onaylı diş beyazlatıcı jeller, diş hekimleri tarafından prospektüsüne uygun biçimde kullanıldıkça,
- Diş beyazlatma yolları içinden en uygun yöntem seçildikçe,
- Kimyasallar kullanılırken miktar ve uygulama şekli doğru oldukça dişlerde zarar meydana gelmeyecektir.
Bununla birlikte diş beyazlatma işlemi homojen yapılamaz ise aynı dişte renk tonları farklı olabilir. Bazı diş beyazlatma uygulamalarında hastanın kullandığı protez, diş kaplama, implant veya dolguların renk tonlarıyla beyazlatma sonucu elde edilen ton arasında farklılık olabilir. Seanslar sırasında diş beyazlatma işlemi, homojen renk açılmasını sağlayacak şekilde gerçekleştirilmelidir.
Ayrıca diş ve diş eti hassasiyeti görülebilir. Diş beyazlatma işleminin birinci ve ikinci seanslarında dişlerde hassasiyetin olması sık rastlanılan bir durumdur. Hassasiyet soğuk ve sıcak gıda tüketimi ve özellikle soğuk havalarda ağızdan nefes alma sırasında belirginleşir. Oksijen bakımından zengin olan diş beyazlatıcı jellerinin diş etleriyle teması, diş etlerinde tahrişe sebep olacağından hassasiyet olmaktadır. Bu hassasiyet özellikle ofis tipi diş beyazlatma yöntemi uygulandıktan sonra görülür. Ev tipi diş beyazlatma ve tek diş beyazlatma işleminden sonra hassasiyet oluşumu nadirdir.
Diş beyazlatma sonrası nelere dikkat etmek gerekir?
Her diş tedavisinde olduğu gibi diş beyazlatma işleminden sonra da dikkat edilmesi gerekenler bulunuyor.
- Beyazlatma işleminden sonraki 7-10 gün boyunca minenin renklenmesine sebep olan yiyecekler (Çay, kahve, vişne vb.) yenilmemelidir.
- 7 gün boyunca sigara, tütün ve alkol içilmemelidir.
- Uygulama sonrası asitli yiyecek ve içecekler birkaç gün boyunca tüketilmemelidir.
- Diş beyazlatma işleminden önce diş temizleme yapıldığından (diş taşları temizlenir) sonraki 2 saat içerisinde herhangi bir şey tüketilmemelidir.
- Dişlerde hassasiyet olabileceğinden 1-2 gün boyunca soğuk ve sıcak içeceklerden ve soğuk havadan dişler muhafaza edilmelidir.
- Diş parlatma işlemi sonrası diş fırçalamak için sert fırçalar yerine mümkünse en yumuşak olanlar kullanılmalı ve temizleme işlemi nazikçe yapılmalıdır.
- Dişlerde oluşan hassasiyeti gidermek için hassasiyet giderici macunlar kullanılabilir.
- Günlük rutin olarak ağız ve diş bakımları yapılmalı, 6 aylık aralıklarla diş hekimine muayene olunmalıdır.
Herkes diş beyazlatma işlemi yaptırabilir mi?
Herkese diş beyazlatma işlemi yapılamaz. Diş beyazlatma işleminin yapılamayacağı kişiler bulunmaktadır. Diş beyazlatma hangi durumlarda yapılmaz ve özel önlemler almadıkça kimler diş beyazlatma işlemi yaptıramaz sorularına verilen cevapları, aşağıdaki bilgilerle öğrenebilirsiniz.
- İlerlemiş ve yaygınlaşmış çürük vakaları olmamalıdır
- Hamileler (Emzirme döneminden sonra yapılması daha uygundur)
- Çocuk emziren anneler (Emzirme döneminden sonra yapılması daha uygundur)
- Porselen üzerine yapılamaz
- Diş kökleri açığa çıkmış kişiler,
- İleri düzeyde diş hassasiyeti bulunan kişiler
- Diş beyazlatmaya cevap veremeyecek veya uygulama sonrası renk farklılığı görülme ihtimali olan dolgusu bulunanlar
- 16-18 yaşından küçük olanlar (Diş beyazlatma tedavisinin 16-18 yaşından daha küçük yaştaki hastalara uygulanması yanlıştır. Bu yaşlarda olan hastalarda pulpa odası ve diş sinirlerinin olduğu bölge en geniş boyutlardadır. Diş beyazlatma tedavisi uygulanması sonrasında pulpa irrite olur ve yüksek hassasiyet meydana gelir. Sonucunda ise kanal tedavisi gereken bir duruma gelir)
- Kanser tedavisi görenler,
- Dişin mine kısmında ciddi hasarı bulunanlar,
- Ağız hijyeni ciddi seviyede kötü olanlar (Ağız hijyeni düzenli ağız bakımı ile düzeltilmelidir)
- İleri seviyede tetrasiklin (antibiyotik) lekesi olan dişlere sahip olanlar
- Çatlak ve kırık dişleri bulunanlar,
- Süt dişleri üzerine (Diş gelişimi beklenmelidir)
- Peroksite karşı alerjisi olanlar (Diş beyazlatıcı macunlar bu maddeyi içerir)
Diş Beyazlatma Hakkında Sık Sorulan Sorular
İstanbul Diş beyazlatma fiyatları ne kadar ?
Diş beyazlatma fiyatı dişlerini beyazlatmak isteyenlerin merak ettiği diğer konudur. Diş hekimliğinde en önemli estetik ve kozmetik uygulamalardan olan diş temizleme ve beyazlatma işleminin fiyatı diğer diş estetiği tedavileri ile kıyaslandığında daha düşüktür. Diş beyazlatma fiyatları 2023 Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından açıklamıştır. Bununla birlikte belirlenen diş beyazlatma fiyat taban fiyatıdır. Diş beyazlatma işlemi fiyatlarını belirleyen çeşitli faktörler bulunmaktadır.
Diş beyazlatma tedavi fiyatları İstanbul’da Diş Polikliniğinin lokasyonu ile birlikte birçok faktörden etkilenmektedir. Hastalarımızın poliklinik seçiminde diş beyazlatma fiyatlarının yanında alacakları tedavi hizmetinin kalitesini de sorgulamaları önem arz etmektedir. Diş beyazlatma tedavisini İstanbul’da olmak istiyorsanız dişlerinize zarar vermeyecek şekilde hassas temizlik yöntemleri ile tanışmak için Diş Polikliniğimiz ile iletişim kurabilirsiniz. Diş beyazlatma fiyatları çeşitli sebeplerle farklılık göstermektedir. Fiyatı etkileyen çeşitli kriterler aşağıda sıralanmıştır.
Diş eti hastalıkları ve çürükleri anında diş beyazlatma olabilmesi, diğer bir ifade ile en hızlı diş beyazlatma sağlanabilmesi için uygulamadan önce tedavi edilmelidir. Diş beyazlatma tedavisi fiyatı bu tedaviler de yapıldığından yükselecektir.
Ev tipi beyazlatma (evde beyazlatma) ofis tipi beyazlatma ve kombine beyazlatmaya göre daha ucuzdur.
Seans sayısı arttıkça dolaylı olarak diş beyazlatma fiyatları da artacaktır.
Ağız ve diş sağlığı poliklinikleri arasında diş beyazlatma ücretleri arasındaki farkın ana sebeplerinden birisidir.
Güncel fiyatlarımız için tıklayınız.
Diş beyazlatma işlemi ağrılı mıdır?
Diş beyazlatma işlemi acı verir mi endişesi diş koltuğuna oturmayı düşünen çoğu insan için geçerlidir. Diş beyazlatma işlemi esnasında ağrı, acı veya sızı oluşmaz. Bu sebeple uygulamadan önce lokal anesteziye de ihtiyaç yoktur. Beyazlatma işlemi dişin en dış katmanı olan ve sinir bulunmayan minede gerçekleştirildiğinden, ağrının olmaması normaldir. Bununla birlikte ağrı eşiği düşük olan, beyazlatma öncesinde dişlerde gözle görülemeyen mikro çatlakları bulunan, diş hassasiyeti ileri düzeyde olan, diş minesi hasarlanmış kişilerde kontrolsüz şekilde yapılan diş beyazlatma işleminden sonra, rahatsızlık veren sızı ve hassasiyet olabilir.
Diş beyazlatma hakkında merak ettiklerinizi öğrenmek ve muayene olmak için polikliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. İletişime geçmek için tıklayınız
Diş beyazlatma işlemi ne kadar sürer?
Diş beyazlatma kaç seans sürer sorusuna cevap verebilmek için diş ve diş eti hastalığının var olup olmadığını, dişteki renklenmenin düzeyini, hastanın hassasiyetini, uygulanan diş beyazlatma yöntemini bilmek gerekir. Bu soruyu en iyi cevaplayacak kişi diş temizleme ve diş beyazlatma işlemlerinizi yapacak olan diş hekimidir. Bununla birlikte beyazlatmaya dair uygulamalar için genellikle 2-3 seans yeterli olmaktadır. Her bir seans 15-20 dakika sürmektedir. Beklenen beyazlaşma olmadığı takdirde seans sayısı artırılabilir. Ofis tipi diş beyazlatma çok kısa sürerken, ev tipi diş beyazlatma işlemi birkaç günlük uygulamalar halinde gerçekleştirildiğinden daha uzun süre devam etmektedir.
Diş beyazlatma işleminin etkisi kalıcı mıdır?
Kalıcı diş beyazlatma yaptırmak isteyenlerin diş beyazlatma işleminin etkisi ne kadar sürer tarzındaki sorusuna sık rastlanır. polikliniğimize gelen ve diş beyazlatma tedavisi gören bu kişiler dişlerinin uygulamadan sonra ne kadar süre beyaz kalacağını merak etmektedir. Uygulamadan sonra rengi açılan ve beyazlaşan dişlerin beyazlığını muhafaza etmesi çeşitli faktörlere bağlıdır. Beyazlatmadan sonra ağız ve diş bakımına, yeme içme alışkanlıklarına, diş yapısına göre değişmekle birlikte renk bir süre sonra tekrar koyulaşmaya başlar. Ancak asla başlangıçtaki renge dönmez. 6 ila 24 ay arasında değişen sürelerde diş beyazlığını muhafaza edebilir. Gerekli görüldüğü takdirde 6 ayda 1 yapılacak diş taşı temizliği, polisaj ve ilave seans ile dişin beyaz kalma süresi artırılabilir.
Hangi tip diş beyazlatma yöntemi daha uygundur?
Herkes için uygun olan tek diş beyazlatma yöntemi yoktur. Diş beyazlatma yöntemi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.Dişteki renk değişiminin asıl sebepleri, renk değişikliğinin şiddeti, kişinin diş veya diş eti hastalıklarının varlığına göre diş hekimi en uygun diş beyazlatma yöntemini seçecektir. Diş rengi aşırı düzeyde değişime uğramamış ve beyaza yakın ise 1 seanslık ofis tipi diş beyazlatma yöntemi yeterli olabilir.
Çay, kahve, tetrasiklin türevi antibiyotiklere bağlı renk değişikliğinin derinlere nüfuz ettiği durumlarda kombine diş beyazlatma yöntemi daha etkili bir beyazlatma sağlayacaktır.
Diş beyazlatma sonrası oluşan hassasiyet nasıl giderilir?
Bu durum özellikle ofis tipi diş beyazlatmadan sonra görülür ve 24-48 saat boyunca devam edebilir. Ağrı kesiciler kullanılarak diş beyazlatma işlemi sonrasında oluşan sızıları ve hassasiyeti gidermek mümkündür. Hassasiyet diş hekiminin uygulayacağı florür bakımından zengin diş macunları veya kremlerle azaltılabilir.
Potasyum nitratça zengin diş macunları da hassasiyeti azaltmak için diğer bir seçenektir. Ayrıca dişler soğuk havadan muhafaza edilmeli, soğuk yiyecek ve içecekler birkaç gün tüketilmemelidir. Hassas diş etine sahip olan kişilerin bu durumu beyazlatma işleminden önce diş hekimi ile paylaşmalıdır. Ayrıca, dişleri aşırı hassas olan kişilerde biyolojik diş beyazlatma yönteminin tercih edilmesi hassasiyet oluşturmayacaktır (İki farklı özel diş beyazlatıcı jelin bir arada kullanılması).
Diş beyazlatma yöntemleri hakkında merak ettiklerinizi öğrenmek ve muayene olmak için polikliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. Ağız ve diş sağlığı ile ilgili yapılan tüm tedavilerde olduğu gibi diş beyazlatma işleminde de güvenilir bir Diş Polikliniğinden yardım almanız çok önemlidir. İstanbul’da Özel Sarıyer Denta Vita Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde uzman diş hekimlerimiz tarafından dişlerinize zarar vermeden diş beyazlatma tedavisi olmak istiyorsanız, randevu oluşturmak için Diş Polikliniğimiz ile hemen iletişim kurabilirsiniz.