İstanbul Ortodonti Tedavisi Nedir, Fiyatları?
Diş Teli - Şeffaf Plak
Ortodonti-Diş Teli Tedavisi - Ortodontik tedavi fiyatları-İstanbul
Ortodonti nedir?
Ortodonti tedavisi, diş yapısının anormal olması durumunda çene, diş ve yüz yapısının normal hale getirilerek gerekli teşhis ve tedavinin yapıldığı yöntemdir. İstanbul'da bulunan Özel Sarıyer Denta Vita Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde ortodonti tedavilerinden, diş teli ve şeffaf plak (invisalign) tedavileri hakkında daha detaylı bilgi almak fiyatlarını öğrenmek ve randevu oluşturmak isteyen hastalarımız bizimle iletişim kurabilirler.
Ortodontik tedavi nedir?
Ortodontik tedavi, her hastaya göre değişen tedavi şekli olmakla birlikte, dişin hangi bölümüne, uygulanma şekli, nasıl, hangi alet ya da malzemeyle tedavinin yapılacağının belirlenmesidir. Diş sorunlarının erken teşhisi durumunda diş teli uygulaması bazı koruyucu tedavilerle de desteklenebilmektedir. Çoğunluk tarafından yanlış bilinen şeylerden birisi de ortodontik tedavinin yalnızca dişlerin hareket ettirilip ettirilmemesiyle ilgilendiğidir.
Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır?
Dişiyle ilgili estetik bozuklukları olan her yaştaki hastaya diş tellleri tedavisi uygulanmaktadır. Belirli bir yaştan sonra süt dişleri dökülmekte ve yerlerine çıkan dişlerin rutin kontrollerden geçmesi ve ortaya çıkan ortodontik anlamda sorunların daha da büyümemesi için gerekli tedavilerin yapılması gerekir. Genellikle diş, çene ve yüz bölgesiyle alakalı problemleri çözüme kavuşturmayı amaçlayan ortodonti, cerrahi operasyonlar, ağız içi ve dışı apareyler, şeffaf ve metal diş telleri ve şeffaf plaklar ile bu amacına ulaşmaktadır.
Muayene ve Teşhis
Ortodonti tedavisine yönelen hastaların öncelikle güven telkin eden ve işinde iyi bir ortodontisti araştırıp bulmak olmalı. Alanında uzman ortodontisti bulduktan sonra randevu alarak süreci başlatmış olursunuz. Muayene aşamasında hastanın ağız ve çene yapısı ve dişlerin durumu incelenerek hastaya detaylı bir rapor sunulur.
Fiziksel muayeneden sonra sefolometrik ve panoramik radyografiler ile de detaylı bir incelemeden sonra ortodontik anlamda ortaya çıkan problemler teşhis edilmiş olur. Teşhis yapıldıktan sonra uygulanacak yol haritasını hastaya detaylı bir şekilde anlatır. Hangi tedavilerin yapılacağını, kullanılacak malzemeleri, tedavi aşamalarındaki zaman fasılalarını, karşılaşılacak problemler ve nasıl çözüleceğini hastanın da anlayabileceği şekilde anlatır.
Ortodontist Tedavi Planı ve Hazırlık
Muayene ve teşhis aşamasından sonra hastanın da fikri alınarak diğer aşamaya geçilip geçilmemesi kararlaştırılır. Tedaviye devam edilecekse plak ve braket dizaynı aşamasına geçilir. Bütün bu aşamaların sorunsuz bir şekilde işleyebilmesi için etkin ve verimli bir tedavi planı oluşturulması gerekir. Bu aşamada hastanın bütün bilgiler, tetkikler, teşhisler ve karşılaşılabilecek bütün problemler masaya yatırılır. Bütün bu bilgiler ışığında tedavi planı oluşturulmuş olur.
Tedavi planının devreye sokulmasıyla birlikte hastanın ağız sağlığı için gerekli adımlar atılır. Bunların içerisinde diş çekimi, implant, dolgu, dişeti hastalıkları tedavisi, diş beyazlatma ve diş taşı temizliği de vardır. Ortodonti tedavisinin başarısı yukarda sayılan ağız sağlığı bakımlarının yapılmasıyla doğru orantılıdır.
Ağız sağlığı için gerekli adımlar atılırken hazırlık aşaması için hasta kayıtları tutulur ve tedavinin başarısını etkileyecek analiz ve ölçümlemelerin yapılması sağlanır. Ortodonti tedavisinin başarısını gözlemleyebilmek için diş fotoğrafları çekilir.
Braket ve Diş Teli Seçimi Nasıl Yapılır?
Hazırlık aşaması biter bitmez hastanın ağız diş ve çene yapısı göz önünde bulundurularak uygun braket, diş teli ve apareyler seçilir. Bunların seçiminde azami derecede hassasiyet gösterilir.
Bu seçimlerden sonra yapılacak tel takma işlemi için diş taşlarının temizlenmesi halledilir ve eskiyen dolgu varsa yenilenir. Hasta psikolojik olarak da dişte tel olacağına yönelik kendini hazır hissetmelidir. Diş telleri takıldığında hastanın alışması 3-4 gün sürecektir. Şu ana kadar yapılan teşhis, plan, hazırlık ve malzeme seçimi doğru yapıldıysa ortodonti tedavisinin başarıya ulaşmaması söz konusu olamaz.
Diş Teli Tedavisi Faydaları Nelerdir?
Diş teli tedavisi gereksinim duyan hastalar, bozuk veya çapraşık dişleri nedeniyle sosyal hayatlarında estetik bir gülüşten yoksun kalmaktadır. Genellikle hastalar bu ortodonti tedavisinden istifade etmediği süre zarfında dilediği gibi rahatça gülemiyorlar. Bu sorunu ortadan kaldırmak için geleneksel bir tedavi yöntemi olan diş teli tedavisi uygulanması en ideal seçenek haline geliyor.
Diş teli takılanlar nelere dikkat etmelidir?
Sık Sorulan Sorular-Ortodonti-İstanbul
İstanbul Diş Teli Fiyatları ne kadar?
İnsanlar yaptıracakları işlemlerin fiyatını öğrenmek isterler. Oysa fiyatlar tedavi yöntemlerine, diş teli malzemesine göre değişebilmektedir. Aynı zamanda doktorun tecrübesine polikliniğin kalite durumuna göre de fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Kişinin dişlerinde ki problemin durumu da fiyatlara etki eden faktörlerdendir. Bu durumlar ancak bir muayene sonrasında netlik kazanacaktır. Bu konuda detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçip randevu alabilirsiniz.
Diş Teli En Az Ne Kadar Süre Takılır?
Bu durum hastanın dişlerindeki rahatsızlığının az ya da çok olmasına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bazı dişler çok çarpışıkken bazı dişlerde ise problem daha az görülmektedir. Bu duruma bağlı olarak da tedavinin süresi artabilir veya azalabilir. Bir de hastanın diş yapısı ve diş etlerinin, yapılan uygulamaya nasıl tepki verdiği bu konuda önem arz etmektedir.
Önemli hususlardan biri de hastanın düzenli olarak tellerinin sıkıldığı muayenelerini aksatmaması gerekir. Muayenelere aksatmadan katıldığı takdirde dişler beklenen hızda düzelmeye başlayacaktır. Diş doktoru tarafından verilen talimatlar muhakkak yerine getirilmelidir.
Diş teli tedavisi doktor ve hastanın birlikte hareket etmesini gerektiren bir süreçtir. Bu süreçte hasta şayet çocuk ise ebeveynlerde bu gruba dahil olurlar ve çocuklarının tedavi sürecini yakından takip etmelidirler.
Diş teli tedavisi uzun süren bir işlemdir. Bu konuda bir diş hekimi tarafından muayene yapılıp dişlerdeki durum tespit edilmeli daha sonra ancak, yaklaşık olarak tedavinin tamamlanacağı süreden bahsedilebilir. Genel olarak diş teli tedavisi en az 8 ay en fazla da 2,5 yıl kadar sürebilir. İleri boyuttaki diş bozukluklarında daha uzun yılları bulmaktadır.
Diş Teli Kaç Ayda Bir Sıkılır?
Diş tellerini sıkma işlemi aylık düzenli olarak braketleri sıkıştıran lastikler ve tel değiştirilerek yapılır. Her ay düzenli takip yapılarak gerekli işlemler uygulanır. Duruma göre fazladan uygulanması gereken başka yöntemlerde uygulanarak tedavi süreci hızlandırılır. Rutin kontroller aksatılmamalıdır Her ay dişlerin düzelme hızı, lastikler ve tel değiştirilemediği takdirde uzayacaktır.