Lamine diş (Yaprak diş, yaprak porselen)-İstanbul Lamine diş fiyatları

lamine diş kaplama yaptak diş-yaprak porselen

Dişlerin ön yüzlerine lamine diş yapıştırılarak daha sağlıklı dişlere kavuşabilirsiniz. Yaprak porselen kaplama olarak da adlandırılan bu işlemle aynı zamanda estetik bir görünüş de elde edilir.

İstanbul Lamine diş kaplama (Yaprak diş, yaprak porselen) nedir?

Lamine diş, özellikle ön bölgedeki dişlerin görüntüsünü değiştirmek için çok ince porselenden yapılan kaplamadır. Bu kaplama türü, yaprak porselen, yaprak diş, lamina kaplama, yaprak kaplama, kompozit laminalar, yaprak porselen diş, lamine diş olarak da bilinir. Lamine diş kaplama tedavisinde, dişin sadece ön bölümünde aşındırma işlemi yapılır. Hazırlanan lamine diş kaplama, aşındırılmış bölgeye yapıştırılarak oldukça estetik bir ağız görüntüsü elde edilir. Diş renklenmeleri, şekil bozuklukları, ayrık diş ve çapraşık diş vakalarında çok sık tercih edilmektedir. Lamine diş kaplama tedavisi, İstanbul'da bulunan Özel Sarıyer Denta Vita Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde başarıyla uygulanmaktadır. Lamine diş kaplama tedavisi için bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Lamine diş kaplama nasıl yapılır?

Lamine diş kaplama yapılış aşamaları şu şekildedir:

Diş Hekimi hastayı muayene eder

Lamine diş kaplama tedavisinden önce hasta diş hekimi tarafından muayene edilir. Genel ağız ve çene gelişimi kontrol edilir. Kaplama uygulamasından önce diş etlerine veya dişlere ektra tedavi uygulanıp uygulanmayacağı tespit edilir.

Anestezi yapılır, bölge uyuşturulur

Diş temizleme ve kaplamanın takılması işlemleri sırasında genellikle ağrı hissedilmez. Bununla birlikte ağrı eşiği düşük olan hastalar bulunabileceği gibi, diş tedavileri sırasında endişe ve korkuları belirginleşen kişiler de olabilir. Bu bakımdan kaplama yapılacak bölge genellikle uyuşturulur ve hasta uygulama sırasında ağrı hissetmez.

Diş yüzeyi temizlenir

Birinci aşamada diş hekimi kaplama takılacak dişin veya dişlerin üstündeki plak tabakasını siler ve yüzey temizlemesi yapar. Dişin yüzeyinde 03-06 mm kalınlıkta aşındırma işlemi yapılır.

Dijital görüntüleme ve laboratuvar çalışması yapılır

Kaplama yapılacak dişlerin dijital görüntülenmesi yapılır. Hastanın beklentileri, diş rengi ve gülüş hattı bir bütün olarak değerlendirilir. Görüntüleme kayıtları lamine diş kaplamanın yapılması için laboratuvara gönderilir. Laboratuvarda kaplama yapım aşaması yaklaşık olarak 2-3 gün sürmektedir.

Hastaya geçici kaplama takılır

Laboratuvar çalışmaları sırasında temizliği yapılmış dişlerin zarar görmemesi için geçici porselen diş kaplama takılır. Kalıcı yaprak porselenin gelmesini bekleyen hasta bu süreçte hiçbir rahatsızlık hissetmez.

Hastaya lamine diş kaplama takılır

Laboratuvarda hazırlanan kalıcı lamine diş kişinin dişinde test edilir. Kaplamanın fonksiyonel olması ve hastanın onayının alınmasından sonra kalıcı kaplama diş yapıştırıcısı kullanılarak dişin üzerine sabitlenir

Tedaviden sonra kişi mesaisine devam edebilir

Lamine diş kaplama tedavisi süresi 3-10 günde tamamlanır. Hasta uygulama sonrası günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir.

Lamine diş kaplama avantajları nelerdir?

Lamine diş kaplama, avantajları sebebiyle diş kaplama tedavilerinde çok sık kullanılır. Tercih edilme sebepleri şu şekilde sıralanabilir:

Görünümü doğaldır

Işık geçirgenliğinin yüksek olması sebebiyle doğal dişlere en yakın görüntü ortaya çıkar. Yaprak diş ile kaplanmış olan dişte suni bir kaplama yapıldığını fark etmek zordur.

Lamine diş renklenme yapmaz

Lamine diş kaplamanın yüzeyi pürüzlü değildir. Bu özellik sebebiyle uzun süreli kullanımlarda dahi renklenme olmaz, diş taşı oluşmaz.

Gülüşler estetik hale gelir

Hazırlık aşamasında kişiye özel modelleme yapıldığından kaplama işi sonlandırıldıktan sonra oluşacak görüntü hakkında önceden fikir sahibi olunur. Hazırlık aşamasında gülüş örneklemeleri de yapılır. Bu hazırlıklardan ve kaplama işleminden sonra gülüşler estetik hale gelir.

Lamine diş dayanıklıdır

Diş yüzeyindeki aşınmalara karşı direnci yüksektir. Dayanıklı olduğu için uzun süre kullanılabilir. Bakımının iyi yapılması halinde yaprak porselenler 15- 30 yıllık ömre sahiptir.

Hassasiyet oluşmaz

Kaldırılan diş dokusu miktarı çok az dolduğundan sıcak veya soğuğa karşı hassasiyet söz konusu değildir.

Uygulama süresi kısadır

İlk seansta ölçme, ikincisinde ise kaplama olmak üzere iki seans yeterli olabilir. Ön tedavi gerektiren durumlarda süre uzayabilir (diş eti tedavisinin yapılması gibi)

Ana dişte kesilen miktar çok azdır

Küçük bir kaplama türü olduğundan ana dişte çok az kesme işlemi yapılır. Dişin dış tarafından 0.3-0.6 mm alınarak yuva açılması yeterli olmaktadır. Tırnak diş denmesinin sebebi kaplamanın hem ince olması hem de tırnağa benzemesidir.

Alışmak kolaydır

Kesilen miktarın az olması ve dişlerin çiğneme yüzeylerinde işlem yapılmaması sebebiyle tedaviden sonra yeni dişlere alışmak kolay olmaktadır.

Ana dişten ayrılmaz, düşmez

Çok şiddetli darbeler olmadığı sürece özel tıbbi yapıştırıcı ile yapıştırıldığından kaplamanın düşmesi söz konusu değildir.

Lamine diş kaplama hangi durumlarda uygulanır?

Lamine diş kaplama tedavisi ile aşağıdaki durumlara çözüm bulmak ve estetik sonuçlar elde etmek mümkün olmaktadır. Lamine diş kaplama kimlere uygulanır?

  • Dişlere yapılan beyazlatma işlemi ile çözüm bulunamayan renk değişimlerinde,
  • Diş diziliş bozuklukları
  • Ön tarafta yer alan dişler arasında boşlukların bulunması
  • Dişlerdeki şekil bozukluğu,
  • Yüzeyleri aşınmış, uçları kırılmış ve çatlak olan dişlerin varlığı,
  • Halk arasında diş yamukluğu olarak da bilinen diş çapraşıklığı,
  • Farklı büyüklük ve yükseklikte dişlerin olması,
  • Diş mine bozuklukları,
  • Ön dişlerde yapılan büyük dolgular sebebiyle görünüşün estetikliğini kaybetmesi

Lamine diş kaplama kimlere uygulanmaz?

Çene gelişimini tamamlamamış olanlar

Genellikle 18 yaşından büyük olan kişilerde çeneler gelişmiştir. Bununla birlikte 18 yaşına ulaşmamış olsa dahi çene yapısı gelişmiş bireylerin de olabileceği unutulmamalıdır. Bu durum diş hekiminin muayenesi ile tespit edilmelidir.

Aşırı çapraşıklık ve rotasyona uğrayan dişleri bulunanlar,

Aşırı çapraşıklık ve dönme bulunan dişlerin lamine diş ile kaplanması zor olabilir. Bu tarz sıra dışı vakalarda zirkonyum kaplamalar veya ortodontik uygulamalara başvurulmalıdır.

Yapışma sorunu olabilecek dişleri bulunanlar

Süt dişlerinde veya flora aşırı düzeyde maruz kalan hastalarda yeterli yapışma olmayabileceğinden dayanıklılık problemi oluşabilir.

İleri düzeyde diş gıcırdatma ve uyurken diş sıkma problemi bulunanlar

Çok ince olduğundan aşırı diş gıcırdatma ve sıkma problemi olanlarda tercih edilmezler (varsa dahi gece plağı kullanılarak şiddetini azalttıktan sonra tedaviye başlanmalıdır)

Diş sürmesi tamamlanmamış olanlar

Sürmesi sonlanmamış olan dişler için biraz beklenmelidir

Diş etleri sağlıksız ve diş eti ileri düzeyde çekilmiş olan hastalar

Diş eti hastalıkları tedavi edildikten sonra kaplama işine geçilmelidir.

Dişlerinin arka tarafı sağlam olmayanlar

Dişlerinin arka yüzeyi asit veya diğer bazı etmenlere bağlı olarak zayıflamış kişiler

Kalem ısırma alışkanlığı olanlar

Alışkanlıklarını bırakmadıkça lamine diş kaplama yapılması tavsiye edilmez.

Sallanan dişe sahip kişiler

Dişleri sallanan hastalara lamine diş kaplama yapılamaz. Bu tarz bir durum yaşayan hastalarımızın dişlerinin durumu uzman doktorumuz tarafından kontrol edilir. Sallanan dişle ilgili gerekli müdahale yapıldıktan sonra lamine diş kaplama işlemine geçilebilir.

Mental bozukluğu olan hastalar

Lamine diş kaplama tedavisinin yapım aşamalarında da belirtildiği gibi, tedavi 3 ila 10 gün arasında tamamlanabilmeketedir. Ayrıca lamine diş kaplama tedavisinde lokal anestezi, dişlerin temizlenmesi, ölçü alınması, lamine dişlerin laboratuvar ortamında yapılması gibi aşamalar söz konusudur. İleri derecede mental bozukluk yaşayan hastalarda bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi uzman doktorlar tarafından değerlendirilmelidir. Buna göre mental sağlık sorunu yaşayan fakat lamine diş kaplama tedavisine uygun olan hastalarımız diş tedavilerini yaptırabilir.

Lamine diş kaplama işleminden sonra nelere dikkat edilmelidir?

Lamine diş kaplama diş bakımı nasıl olmalıdır sorusu cevabı en çok araştırılan sorulardandır. Kaplama tedavisinden sonra dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Diş gıcırdatmaları (varsa) gece plakları uygulayarak sonlandırılmalıdır.
  • Kalem, toka gibi nesneleri ısırma ve tırnak yeme alışkanlıkları terk edilmelidir.
  • Normal dişlerimizle dahi kırılmaması gereken fındık benzeri sert kabuklu gıdalar kaplama dişlerle kırılmamalıdır.
  • Çekirdeği buluna kiraz, şeftali gibi meyveler tüketilirken dikkatli olunmalıdır.
  • Dişe yapışma özelliği olan gıdaları tüketmekten kaçınılmalıdır.
  • Esnek ve uzayan özellikteki gıdalar ile ön dişler zorlanmamalıdır.
  • Yapıştırıcı maddenin uzun süre aside maruz kalması sonucu çözülme olabileceğinden asitli yiyecek ve içecekler çok sık tüketilmemelidir.
  • Rutin ağız ve diş bakımını (fırçalama, gargara, diş ipliği kullanımı) düzenli olarak yapılmalıdır.
  • 6 aylık rutin diş kontrolleri sırasında kaplama yapılan diş de kontrol edilmelidir.
  • Diş hekiminin diğer tavsiyelerine uyulmalıdır.

Lamine diş (Porselen yaprak diş) fiyatları İstanbul

Lamine diş kaplama için belirlenmiş bir fiyat aralığı bulunmamaktadır. Aşağıda açıkladığımız değişkenler lamine diş fiyatları konusunda belirleyici olacaktır.

Ekstra tedaviler ile lamine diş fiyatları artar

Kaplama yapmadan önce diş veya diş etinde bazı tedaviler gerekebilir. Bu durumda tedaviden sonra kaplama işlemine geçilir. Diş hekiminin yapacağı uygulamalar sebebiyle lamina diş fiyatları artacaktır.

Kaplama malzemesinin özelliği ve miktarı yaprak diş fiyatları değişebilir.

Fiyatın belirlenmesinde etkili olmaktadır. Özellikle ithal olan kaplamalar sebebiyle tedavi ücretinde artış olmaktadır.

Diş hekiminin tecrübesi fiyata yansıtılır.

Türk Diş hekimliği Birliği kaplamalara dair her sene taban puan belirlese de diş hekimi emek ve tecrübesini bu fiyata dahil eder. Bu sebeple tedaviyi yapan diş hekiminin bilgi ve tecrübesi, poliklinikler arasındaki fiyat farklılıklarının en önemli sebebidir.

Döviz kuru

İthal edilen ürünler olduğu için lamine diş fiyat doğrudan etkileyebilir.

Ödeme Şekli

Ödemenin peşin veya taksitli oluşu sebebiyle lamine diş fiyatları farklılık gösterebilir.

Lamine diş kaplama fiyatları İstanbul lokasyonuna bağlı olarak da değişebilir. Hastalarımızdan lamine diş kaplama yaptırmak isteyenlerin İstanbul’da bulunan polikliniğimize gelerek ön muayene yaptırmaları ve bu şekilde lamine diş kaplama fiyatlarını öğrenmeleri daha sağlıklı olacaktır.

Yukarıda da belirtildiği üzere Lamine diş kaplama fiyatları İstanbul’da diş polikliniğinin lokasyonu ile birlikte birçok faktörden etkilenmektedir. Hastalarımızın poliklinik seçiminde lamine diş kaplama fiyatlarının yanında alacakları tedavi hizmetinin kalitesini de sorgulamaları önem arz etmektedir. Lamine diş kaplama tedavisini uygun fiyatlarla İstanbul’da kaliteli bir diş polikliniğinde yaptırmak istiyorsanız bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular-Lamine Diş Kaplama-İstanbul

Lamine diş kaplama yapılırken ağrı olmaz. Porselen lamine kaplamalar yapıştırılmadan önce dişin hazırlanması gerekir. Bu hazırlık aşamasında dişlerden çok az miktarda aşındırma yapılır. Bu işlem lokal anestezi altında yapıldığı için lamine diş kaplama tedavisinde ağrı hissedilmez. Porselen yaprak diş kaplamada zirkonyum, porselen veya e-max&empres kaplamalara göre diş dokusundan çok daha az aşındırma yapıldığı için uygulama sonrasında da ağrı çok az hissedilir.

Lamine diş kaplamanın ömrü pek çok şeyden etkilenir. Bu bakımdan kullanım süresi hakkında kesin bir zaman ifade etmek yanlış olur. Dişlere kaplama yapılan vakaların takibi sonucu yaprak porselenin 15-20 yıl kadar zarar görmeden ağızdaki fonksiyonunu yürüttüğü belirlenmiştir. Kaplamanın ömrünü uzatmak için yukarıda maddeler halinde sıraladığımız kriterlere dikkat etmek gerekir. Diş eti hastalıklarının varlığı da bu süreyi azaltabilir. Ağız, diş ve diş eti bakımına dikkat edilmediği durumlarda kaplamanın ömrü 5-10’yıla kadar düşebilir.

Kaplama işlemi sırasında çok kuvvetli tıbbi yapıştırıcıların kullanılması sebebiyle kaplamalarda düşme hadiselerine kolay kolay rastlanmaz. Buna rağmen uygulama sonrası dikkat edilmesi gereken tavsiyelere uyulmaması halinde, kaplamaların çok nadir de olsa düşmektedir. Kaplamanın yapıştırılması sırasında beklenmedik sızıntılar olabilir. Bu durumda kaplama, alttaki ana dişe zayıf bir şekilde yapışmakta ve dişe kuvvet yüklenmesi durumunda (çarpma veya sert kabuklu yiyecekleri tüketme) kaplama düşebilmektedir. Dişini şiddetli bir şekilde sıkanlarda, dişlerini gıcırdatanlarda ve çene kasları aşırı gelişmiş olanlarda da kaplamaların kırılması ve düşmesi söz konusu olabilmektedir. Bu durumdaki hastalara gece plağı ve çene kası botoksu yapılarak kaplama üzerine yapılan baskı kaldırılmaktadır.

Lamine diş kaplama tedavisinden önce diş eti hastalığının varlığı halinde öncelikle diş etindeki hastalık tedavi edilmelidir. Kaplama öncesi yapılan bu işlem seans sayısını artıracaktır. Hastada ağız, diş ve diş eti hastalığı bulunmuyorsa iki veya üç seansta, yani yaklaşık bir haftalık sürede tedavi tamamlanır. İlk seansta yapıştırma yapılacak yüzeyde temizlik ve inceltme yapılır. İkinci seansta hazırlanan porselen kaplama, hastanın ağzında test edilir ve hastanın onayından sonra dişin ön yüzeyine yapıştırılır.

Bu kaplamalar genellikle estetik amaçla, bazı durumlarda ise dişlerin korunması amacıyla kullanılmaktadır. Estetik amaç güden tedavilerde kullanılacak malzemeler veya tedaviler SGK tarafından karşılanmamaktadır.

Lamine diş (Kompozit laminalar, Yaprak Diş) hakkında bilgi almak ve muayene hizmetimizden yararlanmak için polikliniğimize gelebilir veya bizimle iletişim kurabilirsiniz.