İstanbul Zirkonyum Kaplama-Zirkonyum Diş fiyatı

Zirkonyum kaplama estetik gülüşlere ve beyaz dişlere sahip olmak için yapılır. Peki dayanıklı ve uzun ömürlü olması sebebiyle kullanımı artan zirkonyum diş nedir? Hangi durumlarda zirkon diş tercih edilir? Zirkonyum hangi dişlere yapılır? Zirkonyum kaplama hakkında daha fazlasını bu yazımızda ele aldık.

Zirkonyum kaplama nedir?

Zirkonyum Kaplama nedir? nasıl yapılır, fiyatları İstanbul

Zirkonyum kaplama, fonksiyonel olarak sorunlu olan dişleri düzeltmek ve estetik özellikte görüntü sağlamak için çok sık tercih edilen bir uygulamadır. Zirkonyum kaplama için zirkonyum diş, zirkonyum kron gibi adlandırmalar da yapılmaktadır. Işığı yüksek düzeyde geçirme özelliği sebebiyle dişlere doğal bir beyazlık kazandıran zirkonyum kaplama ile estetik gülüşler elde etmek mümkün olmaktadır. İçinde metal bulunmamasına rağmen oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdürler. Metal diş kaplama çeşitlerinden farklı olarak zirkonyum kaplama işleminden sonra diş etlerinde morumsu renklenmeler oluşmaz.

Zirkonyum kaplamalar, diş etlerinde ve diş dokusunda herhangi bir uyum sorununa neden olmaz. Bazı hastalarda metale karşı alerji gelişebilirken zirkonyum kaplamalar alerji sorununa neden olmaz. Zirkonyum, birçok alaşımın sertleştirilmesinde kullanılan çok dayanıklı ve hafif bir maddedir. Diş hekimliği ve tıbbın farklı alanlarında güvenle kullanılan bir materyaldir. İstanbul'da bulunan Diş Polikliniğimizde zirkonyum diş kaplama tedavisi titizlikle uygulanmaktadır. İstanbul'da zirkonyum diş kaplama tedavisi yaptırmak istiyorsanız, Diş Polikliniğimiz ile iletişim kurarak hemen randevu oluşturabilirsiniz.


Zirkonyum diş kaplama hangi durumlarda yapılır?

Zirkonyum diş kaplama kimlere yapılır sorusu için aşağıda vermiş olduğumuz bilgiler yol gösterici olacaktır. Hangi tür dişler için zirkonyum kaplamanın uygun olup olmadığı diş hekiminin görüşü alındıktan sonra belirlenmelidir. Peki zirkon diş kaplaması hangi dişlere yapılır?

  • Gülüşlerine estetik katmak isteyenler,
  • Sigara, çay, kahve sebebiyle dişleri renklenen, diş beyazlatma işleminde dişleri yeterince beyazlamayan, doğal dişlerine benzer beyaz diş görüntüsü elde etmek isteyenler,
  • Diş dayanıklılığını artırmayı düşünenler,
  • Dişleri ayrık olanlar, dişlerinin arasında boşluk bulunanlar
  • Yamuk diş olarak da ifade edilen çapraşık diş yapısına sahip olanlar,
  • Aşınma, yıpranma, kırılma sebebiyle diş dokusunda azalma olan kişiler,
  • Yaptırdığı dolgu dişlerinde yapı ve renk bozuklukları bulunanlar,
  • Uzun köprü işlemi gerektiren hastalar,
  • İmplant diş üstünü porselen ile kaplatmak isteyenler,
  • Çürük dişlerin tedavisi sırasında kaplama yapmak isteyenler,
  • Metal diş kaplama türüne karşı alerjisi bulunan kişiler,

Zirkonyum diş kaplama ile dişlerini kaplatabilirler. Ayrıca aşağıdaki durumlar da göz ardı edilmemelidir:

  • Diş eti hastalıkları bulunmamalıdır. (Diş etinde hastalık varsa zirkonyum diş kaplaması işleminden önce hastalık tedavi edilmelidir.)
  • Dişlerine kaplama yaptıracak kişi 18 yaşından büyük olmalıdır. (18 yaşından büyük olan kişilerin ağız ve çene gelişimi tamamlandığından bu yaştan sonra zirkonyum kaplama yapılması daha doğrudur.)
  • Dişler arasındaki aralık çok fazla olmamalıdır. (Bu durumda birden fazla dişe kaplama gerekeceğinden, zirkonyuma destek olan diş olmayacaktır. Bu durumda zirkonyum kaplama daha kolay kırılacaktır.)

Zirkonyum diş kaplama avantajları nelerdir?

  • Işık geçirgenliği çok yüksek olduğundan doğal dişlere benzer estetik bir görüntü sağlar
  • Zirkonyum kaplama metal ihtiva etmediğinden diş etinde morumsu- grimsi renklenmelere sebep olmaz,
  • En dayanıklı kaplamalardan birisidir,
  • Isı geçirgenliğinin düşük olması sebebiyle soğuk ve sıcağa karşı hassasiyet düşüktür.
  • Yapısında metal bulunduran kaplamaların ağızda sebep olduğu metalik tat zirkonyum kaplama kullanıldığında hissedilmez.
  • Estetik bir gülümseme sağlar,
  • Metal alerjisi olanlar rahatlıkla kullanabilir,
  • Kesilen diş dokusu miktarı çok azdır.
  • İyi ağız ve diş bakımı ile yıllarca kullanmak mümkündür.
  • İyi ağız ve diş bakımı ile renk değişikliği olmaz,
  • Zirkon diş kaplama işlemi oldukça kısa sürer.
  • Diş taşı oluşması zordur.
  • Metal diş kaplama kullanıldığında ağızda oksitlenmeler olabilmekte ve ağız kokabilmektedir. Zirkonyum diş kaplaması ile bunlar olmaz.

Zirkonyum kaplamanın dezavantajları nelerdir?

Zirkon diş hekimliğinde ilk kullanılmaya başlandığı yıllarda dezavantaj olarak sayılabilecek durumlar, teknolojisinin çok hızla gelişmesi sonucu ortadan kalkmıştır. Buna rağmen dişe kaplama yaptırmak çoğu kişinin tereddüt etmesine sebep olmuştur. ” Kaplama diş iyi midir” “Zirkonyum zararlı mı” gibi sorular işlem öncesi çoğu kez sorulmaktadır. Zirkonyum diş kaplama zararları ve zirkonyum kaplama dezavantajları aslında yok denecek kadar azdır. Zirkonyum kaplama, çok uzun köprülerde kullanımı kırılma ihtimali bulunması dışında tek dezavantaj olarak sayılabilecek şey maliyetinin metal destekli porselenlere göre daha yüksek olmasıdır. Bununla birlikte zirkonyum kaplama ömrü değişiklik göstermektedir.

Zirkonyum kaplama tedavisi nasıl yapılır?

Zirkonyum diş kaplama yapılış aşamaları şu şekilde sıralanabilir.

Hasta muayene edilir.

Dişler ve diş eti muayene edilir. Tedavi gerektiren durumların varlığı halinde ön tedaviler yapılır (çürük veya diş eti tedavileri gibi)

Lokal anestezi yapılır.

Zirkon diş kaplama esnasında genellikle herhangi bir acı, ağrı, sızı olmaz. Ancak ağrı eşiği bir hayli düşük olan hastalar olabileceğinden operasyon bölgesi uyuşturulur. Uyuşmanın tam olması için bir süre beklenir.

Kaplama yapılacak dişte aşındırma yapılır, diş inceltilir.

Dişin büyüklüğünün ayarlanması ve kaplamanın daha iyi yapışması için diş dokusunun yüzeyi çok ince olarak aşındırılarak diş inceltilir.

Ölçü alınır ve ölçüler kaplama hazırlığı için laboratuvara gönderilir.

Dişler görüntülenir, gülüş testi yapılır, zirkonyumun rengi belirlenir ve ölçüler alınır. Bütün kayıtlar laboratuvara gönderilir. Teknisyen zirkonyum diş kaplama için hazırlık yapar. En geç bir haftada kaplamanın yapımı tamamlanır.

Hastaya geçici kaplama takılır.

Laboratuvardan kalıcı kaplamalar gelene kadar geçici kaplamalar kullanılır.

Zirkonyum kaplama takılır

Hastanın onayı alındıktan sonra kalıcı diş kaplaması takılır. (Gerekirse yapıştırma işlemi tam yapılmaz ve hasta 7-10 gün kaplamayı kullanır, test eder. Onaydan sonra kalıcı olarak yapıştırılabilir.)

Hekim hastaya tavsiyelerde bulunur

Ağız ve diş bakımı konusunda yapılması ve dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılır.

Zirkonyum diş kaplama tedavisinden sonra nelere dikkat edilmelidir?

  • Zirkonyum diş kaplama bakımı nasıl yapılmalıdır? Zirkon diş kaplama işleminden sonra hem kaplamanın ömrünü artırmak hem de daha konforlu bir yeme içme fonksiyonu için yapılması gerekenler aşağıda sıralanmıştır.
  • Geceleri diş gıcırdatma yapan kişiler, zirkonyum kaplamanın zarar görmemesi ve düşmemesi için bu alışkanlıklarını terk etmeli ve gece plakları kullanmalıdır.
  • Ağıza kalem alıp ısırmak, saçlara toka takma esnasında tokayı ısırarak ağızda bekletmek gibi davranışlar varsa terk edilmelidir.
  • Kabuğu sert olan yiyecekleri dişlerle kırmaktan kaçınılmalıdır.
  • Çekirdekli meyveleri (vişne, kiraz vb) tüketirken dikkatli olunmalıdır.
  • Yapışkan özellikteki yiyeceklerin yapıştırma işlemi görmüş kaplamanın direncini azaltacağı unutulmamalıdır.
  • Sakız, macun vb esnek ve uzayabilen hususiyetteki yiyecekleri tüketirken kaplamaların üzerine fazla yük yüklenmemeli ve özellikle ön dişler zorlanmamalıdır
  • Asitli gıdaların aşırı tüketilmesi kaplama yaparken kullanılan yapıştırıcı üzerinde olumsuz etkilere sahip olabileceğinden bu tür gıda tüketimi azaltılmalıdır.
  • Düzenli aralıklarla ağız bakımı yapılmalıdır (diş fırçalama, gargara kullanımı, diş ipliği kullanımı)
  • Düzenli aralıklarla (Altı aylık aralıklarla) diş kontrolü yaptırılmalıdır.
  • Dişler ile kutu kapağı, içecek kapağı açılmamalıdır.
  • Dövüş ya da kontak sporları yapılıyor ise, diş koruyucu kullanılmalıdır.
  • Diş hekiminin diğer tavsiyelerine uyulmalıdır.

İstanbul Zirkonyum diş kaplama fiyatları ne kadar?

Zirkonyum diş kaplama tedavi fiyatları İstanbul’da Diş Polikliniğinin lokasyonu ile birlikte birçok faktörden etkilenmektedir. Hastalarımızın poliklinik seçiminde Zirkonyum diş kaplama tedavi fiyatlarının yanında alacakları tedavi hizmetinin kalitesini de sorgulamaları önem arz etmektedir. Zirkonyum diş kaplama tedavisini İstanbul’da olmak istiyorsanız Diş Polikliniğimiz ile iletişim kurabilirsiniz. Zirkonyum diş fiyatları, geleneksel kaplamalara nazaran daha yüksektir. Fiyatı etkileyen çeşitli kriterler aşağıda sıralanmıştır:

Kaplamaya hazırlık amacıyla yapılacak tedaviler

Diş eti hastalıkları veya çürüklerin varlığı halinde öncelikle bu hastalıklar tedavi edilmelidir. Bu tedaviler ekstra maliyet oluşturmaktadır.

Kullanılan zirkonyum özelliği ve miktarı

İthal edilen bir ürün olması sebebiyle kullanılan zirkonyum miktarı nispeten fiyatlara yansıyacaktır.

Personelin poliklinik tecrübesi

Diş hekimi ve teknisyenin tecrübesi önemlidir. poliklinikler arasında kaplama diş fiyatı farklılıklarını doğrudan etkilemektedir.

Dolar/Euro kurları

İthal edilen ürünler olduğu için zirkonyum diş kaplama fiyatları değişmektedir.

Sık Sorulan Sorular
Zirkonyum Kaplama-İstanbul

Zirkonyum diş kaplamanın ömrü yukarıda aktardığımız ve yapılması/yapılmaması gereken davranışlardan etkilenmektedir. Hekim tavsiyelerine uyulması da kaplama ömrünü artıracaktır. Bu bakımdan zirkonyum diş ömrü hakkında kesin bir zaman vermek mümkün değildir. Dikkat edilmesi ve düzenli ağız bakımı ile kaplama 10-30 yıl kullanılabilir. Gingivitis ve periodentitis gibi diş eti hastalıkları bu süreyi azaltabilir. Ağız, diş ve diş eti bakımına dikkat edilmediği durumlarda kaplamanın ömrü 10’yıla kadar düşebilir.

Empress ile zirkon diş arasındaki farklar nelerdir sorusuna cevap olarak aşağıdaki bilgiler aydınlatıcı olacaktır.

Dayanıklılık bakımından

Zirkonyum kaplama, Empress & Emax kaplamaya nazaran daha dirençli ve dayanıklıdır.

Büyük azı dişlerinde kullanımı bakımından

Zirkonyum kaplama tüm dişlerde kullanılabilmekle birlikte empress kaplama çenenin arka tarafındaki büyük azı dişlerinde tercih edilmiyor. Emax kaplama, çok uygun olmasa da büyük azı dişlerinde de kullanılabiliyor.

Estetik görüntü vermeleri bakımdan

Empress & Emax kaplamaların estetik özellikleri bakımından zirkonyum kaplamalara göre daha üstündür. Zirkonyum diş kaplaması ön dişlerde de kullanılabilmesine rağmen daha çok üzerine yük binen azı dişleri için tercih edilir.

Köprülerde kullanım

Empress & Emax kaplamalar köprülerde kullanılmaz. Zirkonyum diş kaplaması ise uzun köprülerde metal destekli kaplamaların yerine rahatlıkla kullanılır.

Zirkonyum diş kaplamalar metal içermediğinden ağızda tat veya koku oluşumuna sebep olmaz. Ağız ve diş bakımının düzenli aralıklarla yapılması halinde kaplama, ağız kokusu olmadan uzun süre kullanılabilir. Ağızda kokuya sebep olan pek çok sebep vardır. Düzenli olarak dişlerin fırçalamaması, gargara ile ağız temizliği yapılmaması, diş ipi kullanılmaması ağızda görülen kokunun asıl sebepleridir. Bazen bademcik hastalıkları ve diş etinde ve damaktaki mantar hastalıkları da ağızdaki kötü kokunun sebebi olabilir. Hastalar ağız kokusunun kaynağının zirkonyum kaplamadan kaynaklı olduğunu düşünse de bu yanlıştır. Ağızdaki kokunun asıl sebebini bulmak için diş hekimi ile görüşmek faydalı olacaktır.

Sahip olduğumuz gerçek dişlerimiz doğal özellikte olduğundan gıdaların renklerinden kolay etkilenmektedir. Bununla birlikte zirkonyum diş kaplamalarının yüzeyinin pürüzsüz ve düz olması, suni olması sebebiyle renk değişimi olmamakta, çay, kahve ve sigaradan olumsuz etkilenmemektedir. Pürüzsüz ve kaygan yapısı gereği yemek artıkları diş yüzeyine yapışamaz. Zamanla sararma da meydana gelmez. Bununla birlikte ağız bakımının iyi olmaması halinde diş yüzeyinde kolay temizlenebilir bir tabaka oluşabilir. Bu durum tek seansta diş hekiminin 5 dakikada yapacağı bir temizleme ile kolayca giderilebilir.

Diş dokusu ile en uyumu kaplamalardan birisi de zirkonyum kaplamadır. Kaplamanın içinde metal bulunmadığından ağızda koku olmadığı gibi diş etinde de grimsi morumsu lekelenme görülmez. Diş etinde kanamalara veya çekilmelere sebep olmaz Aynı zamanda metale karşı alerjisi olanlar tarafından zirkonyum diş kaplaması rahatlıkla kullanabilir.

Uygulama öncesi lokal anestezi yöntemi ile diş eti bölgesel olarak uyuşturulduğundan işlem sırasında ağrı/acı /sızı hissedilmez. Zirkonyum diş kaplama yaptıranlarda uygulamaya bağlı olarak nadiren soğuk veya sıcağa karşı hassasiyet olabilir. Birkaç günlük uyum döneminden sonra hassasiyet ortadan kalkacak ve zirkınyum kaplamalı diş normal diş gibi kullanılacaktır.

Zirkonyum diş kaplama yaptıranların yorumlarından veya ifadelerinden memnuniyetlerini anlamak mümkündür. Bu kişilerin zirkonyum kaplamadan memnun kalmalarının ana sebeplerini zirkonyum kaplamanın avantajları kısmında da aktardık. Geleneksel porselen kaplama yaptıranlarda gözlenen koku, diş etinde renklenmeler gibi hadiseler zirkonyum kaplamalarda görülmez. Bu kaplamalarda renk değişiklikleri de olmaz. Metal alerjisi buluna kişiler rahatlıkla kullanılabilir. Zirkonyum diş kaplamaları estetik olarak doğal dişe benzer görüntüyü sağlarlar.

Diş veya diş etinde hastalığın olması süresi ve seans sayısını artıracaktır. Bu durumda öncelikle hastalık tedavi edilir. Zirkonyum kaplama işlemi hastalığın olmadığı durumda hastaya, laboratuvar işlemlerine ve hekimin kanaatine göre 2-3 seans olabilir. Diş inceltme ve kalıcı kaplamanın yerleştirilmesi işlemleri kısa sürede gerçekleştirilir. Laboratuvarda zirkonyum kaplamanın yapılış süresi ise 7 günü bulabilir. İlk muayeneden kalıcı kaplamanın takılmasına kadar geçen süre 5-10 gün kadardır.

Zirkonyum kaplama kuvvetli tıbbi yapıştırıcılarla inceltilmiş olan ana dişe yapıştırılır. Bu sebeple kaplamanın düştüğü vakalara nadiren rastlanabilir. İşlem sonrası yapılması/yapılmaması gerekenlere riayet edilmesi halinde düşme veya kırılma olmadan kaplamaları uzun süre kullanmak mümkündür. Kaplamanın iyi yapıştırılmaması, dişlerin sıkılması, diş gıcırdatma, sert kabuklu yiyeceklerin kaplamalı dişler kullanılarak kırılması, esnek ve yapışkan (sakız, macun gibi) yiyeceklerin kaplamalı dişlere yapışması, travmalar, dövüş sporları kaplamalı dişin kırılmasına ve/veya kaplamanın düşmesine sebep olabilir.

Zirkonyum Kaplama Diş hakkında bilgi almak ve muayene hizmetimizden yararlanmak için polikliniğimize gelebilir veya bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Elbette bütün dişlere zirkonyum kaplama yapılabilir. Fakat bu işleme karar vermesi gerekenler polikliniğimizin deneyimli diş hekimleridir. Dişlerde kapanış problemi, sıralanma yanlışlıkları, diş hekimleri tarafından uygulanan bleaching işlemine rağmen dişlerin beyazlatılamaması, pek çok dişte çürük olması, hastanın gülüş tasarımı yaptırma isteği gibi durumlar söz konusu olduğunda dişlerin tamamına zirkonyum kaplama yapılabilir.

Bütün dişlere zirkonyum kaplama yapılabilmesi için polikliniğimize gelmeli ve deneyimli hekimlerimizin yapacağı detaylı muayeneyi olmalısınız. Hekimlerimiz dişlerinizin tamamı için zirkonyum diş kaplama yaptırmayı uygun gördüklerinde bunu sizinle paylaşacaktır.

Zirkonyum kaplama yapmak için aşındırılan diş yüzeyine özel bilgisayarlı teknolojiler (cad-cam)kullanılarak birebir ölçülü kaplamalar hazırlanır. Bu kaplamalar, kaplama-yapıştırma işlemi için özel olarak üretilen kuvvetli diş yapıştırıcı jellerle diş yüzeyine yapıştırılır. Özel teknolojiler kullanılarak birebir ölçüyle hazırlanan zirkonyum diş kaplamalar ile doğal diş arasında hiç boşluk kalmayacak şekilde kaplamalar dişe yapıştırılır. Diş yüzeyinde bakterilerin birikebileceği bir boşluk kalmadığı ve zirkonyum kaplamanın yüzeyi doğal dişten daha pürüzsüz olduğu için diş yüzeyinde bakteri birikimi, diş plağı birikimi, diş taşı oluşumu ve diş çürümesi gibi durumların önüne geçilmiş olur.

Zirkonyum kaplama dişlerinizin yapıştırma işleminin çok iyi yapılması mühimdir. Aksi takdirde zirkonyum kaplama diş ile doğal diş arasına giren yiyecek artıkları çürümeye sebep olabilir. Bu sebeple tedavinin güvenilir ellerde kaliteli bir poliklinikte yapılması önemlidir. Normal şartlarda zirkonyum kaplama yapılan diş çürümez.

Metal alt yapılı porselen diş kaplama ile zirkonyum diş kaplama kıyaslandığında metal alt yapılı porselen dişin daha çok geçmişte kullanılan bir kaplama türü olduğu görülür. Metal alt yapılı porselen diş kaplamalar bir takım dezavantajları nedeniyle günümüzde popülerliğini kaybetmiştir.

Metal alt yapılı porselen diş kaplamaların genel özellikleri:

  • Mat bir görünüme sahiptir. Bu nedenle doğal diş gibi durmaz.
  • Diş yüzeyine kaplama yapmak için ana dişte maalesef kıyım yapılır. Aşındırılan diş üstüne metal alt yapı onun üstüne de porselen diş kaplama yerleştirildiği için kaplama yapılan diş ideal diş boyutundan büyük olur.
  • Alt yapısındaki metal nedeniyle metal alerjisi olanlarda alerjik reaksiyona neden olabilir.
  • Metal alt yapılı porselen kaplama dişler zamanla diş etinde grimsi ve morumsu bir görüntü oluşmasına neden olur.
  • Metal alt yapılı porselen kaplama dişler zamanla ağız kokusuna neden olur.
  • Metal alt yapılı porselen kaplama diş zirkonyum diş kaplamadan daha ekonomiktir.

Zirkonyum kaplama dişlerin genel özellikleri:

  • Zirkonyum kaplamalar ışık geçirgenliği sayesinde doğal diş görünümündedir.
  • Dişe kaplama yapmak için dişte kıyım yapmaya gerek yoktur. Hafif bir aşındırma diş kaplaması için yeterlidir.
  • Zirkonyum kaplama yapılan dişler hem doğal diş renginde hem de diğer dişler ile uyumlu olacak boyutta yapılır.
  • Zirkonyum biyouyumluluğu yüksek bir madde olduğu için alerjik reaksiyonlara neden olmaz.
  • Diş etinde renk değişimine neden olmaz.
  • Zirkonyum kaplama diş tedavisi metal alt yapılı porselen dişten daha pahalıdır.

Zirkonyum kaplamanın, metal alt yapılı porselen dişten çok daha üstün yanları vardır. Zirkonyum diş kaplamalar uzun vadede metal alt yapılı porselen kaplamalardan daha kullanışlıdır.

Zirkonyum diş kaplamasının kullanım ömrü doğru ve düzenli diş bakımlarıyla 20 yıla kadar uzayabilir. Bu süre sonunda kaplamaların değiştirilmesi gerekir. Zirkonyum diş kaplamaları kullanım ömrü sonunda ya da başka bir nedenden değiştirilmesi gerektiğinde polikliniğimize başvurabilirsiniz. Zirkonyum diş kaplamaların, ömrü bitince değişim işlemi olağan bir işlemdir. Deneyimli diş hekimlerimiz önceki zirkonyum diş kaplamalarınızı poliklinik ortamında çıkarıp yeni kaplamalarınızı yapıştıracaktır.

İstanbul Emax & Empress Diş Kaplama-E max Diş ve Empress Diş Kaplama fiyatları

Empress, Emax Diş kaplama nedir, nasıl yapılır, fiyatları İstanbul

Emax & Empress diş kaplama tedavisi ile kırık veya görüntüsü bozuk dişleriniz doğal dişleriniz gibi gözükür ve gülümsemeleriniz estetik hale gelir. Üstelik hiç çürüme olmadan dişlerinizi yıllarca kullanırsınız. Emax & Empress diş kaplama tedavileri, İstanbul'da bulunan Özel Sarıyer Denta Vita ağız ve diş sağlığı polikliniğinde başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Emax & Empress kaplama diş tedavisi için Diş Polikliniğimiz ile iletişim kurabilirsiniz.

Emax & Empress diş kaplama nedir?

Emax & Empress diş kaplama estetik diş tedavileri arasında en çok tercih edilenlerden birisidir. Empress kuron, empress diş, full porselen diş (veya ful porselen diş), emax diş, tam porselen diş de bu tür kaplamalar için sık kullanılır. Empress diş, e max diş ile hemen hemen aynı özelliklere sahiptir. Bu kaplamalar, porselen malzemenin yüksek basınç altında dayanıklılığının artırılmasıyla elde edilir. Işık geçirgenliğinin yüksek olması ve içinde hiç metal bulunmaması sebebiyle dişlere, gerçek diş görüntüsü kazandırmaktadır. Empress diş kaplama tekniği, özellikle estetik açıdan en çok dikkat edilen ön dişlerde ve üzerine daha az kuvvet binen küçük azı dişlerinde kullanılır. Emax diş ise Empress kuron özelliklerini taşımakla birlikte ona nazaran daha dayanıklıdır. Bu sebeple ağızdaki tüm dişlerde kullanılabilir.

Emax & Empress diş kaplamayı kimler yaptırabilir?

Emax & Empress kuron kaplama hangi hastalara yapılabilir? Bu soruya cevap niteliğinde aşağıdaki bilgiler aydınlatıcı olacaktır.

  • Gülüşlerini estetik olarak güzelleştirmek isteyenler,
  • Üzerine fazla kuvvet binmeyen küçük azı dişleri hasarlı olanlar, (Emax diş ise ağızın bütün dişlerinde uygulanabilir)
  • Küçük dişlere sahip olup dişlerinin boyutunu uzatmak isteyenler,
  • Diş minesi yıpranmış olanlar,
  • Dişlerinin arasında aralık bulunanlar,
  • Aşınmış ve şekil bozukluğu olan dişleri bulunanlar,
  • Dizilişi ve pozisyonu bakımından hatalı dişlere sahip kişiler,
  • Çeşitli sebeplerle dişlerinde renk kayıpları bulunanlar,
  • Dişlerinde beyazlatma işlemi yapılsa da dişleri yeterince beyazlamayan kişiler.

Emax kuron & Empress kuron hangi dişlere uygulanamaz?

  • Üzerine büyük yük binen büyük azı dişleri, (Diğer azı dişleri dahil tüm dişlerde Emax kaplama yapılabilir)
  • Kanal tedavisi uygulanıp metal pivot eklenmiş olan dişler,
  • İmplant diş uygulaması gerçekleştirilmiş ve üzerinde metal abudment bulunduran dişler,
  • Diş eksikliğinin giderilmesi amacı ile empress kuron kaplamalar kullanılmaz,
  • Uzun köprülerde tercih edilmez.

Emax & Empress diş kaplama avantajları nelerdir?

Emax & Empress diş kaplamalar pek çok avantajları sebebiyle farklı özellikte dişlere sahip hastalar tarafından çok sık tercih edilmektedir. Bu kaplamaların önemli bazı avantajları aşağıda yer almaktadır.

Doğal dişe en yakın görüntüyü sağlar:

Işık geçirgenliği olduğu için renk ayarı yapılabilen ve çok iyi doğal floresans özelliğe sahip Empress kuron diş estetik bakımdan doğal dişe en yakın görüntüyü sağlarlar. Konuşma ve gülme esnasında estetik bir görünüş meydana gelir.

Dayanıklıdır:

Güçlendirilmiş yapısı sebebiyle dayanıklıdır, kırılma ve aşınmalara karşı dirençlidir. Bu sebeple uzun süre kullanılabilir.

Plak oluşumu çok azdır:

Cilalama işleminin çok iyi yapıldığı kaplamalar üzerinde plak birikimi diğer kaplamalara nazaran daha azdır. Bu sebeple diş eti hastalıklarının görülme ihtimali azalır.

Şekil bozukluklarına çözümdür:

Empress diş ile ön dişlerle ilgili diziliş ve şekil bozukluklarına estetik çözümler getirilir.

Morarmalar olmaz:

Yüksek biyo uyumluluğa sahip olan bu diş kaplamaları, kaplama yapılan dişin kenarında veya diş etlerinde morlaşma şeklinde renk değişimi olmaz.

Dişe tutunması yüksektir:

Empress diş diğer kaplama türlerine göre tutuculuğu daha yüksektir.

Sıvı emilimi azdır:

Sıvı emilimi diğer kaplama uygulamalarına göre daha düşüktür.

Dişlerdeki hassasiyeti azaltır.

Emax-Empress diş kaplamaları, dayanıklılığı yüksek olmasının yanında koruyucu özelliğe de sahiptir. Bu sayede dişlerde oluşabilen hassasiyetin de azalmasına katkı sağlar.

İstanbul Emax & Empress diş kaplama fiyatları ne kadar?

Emax & Empress diş kaplama işlemi için sabit bir fiyat yoktur. Emax-Empress diş kaplama tedavi fiyatları İstanbul’da Diş Polikliniğinin lokasyonu ile birlikte birçok faktörden etkilenmektedir. Hastalarımızın poliklinik seçiminde Emax-Empress diş kaplama tedavi fiyatlarının yanında alacakları tedavi hizmetinin kalitesini de sorgulamaları önem arz etmektedir. Emax-Empress diş kaplama tedavisini İstanbul’da olmak istiyorsanız Diş Polikliniğimiz ile iletişim kurabilirsiniz. Türk Diş Hekimleri Birliği’nin kaplama uygulamaları için taban fiyatları belirlemiş olmasına rağmen, aşağıda sıralamış olduğumuz durumlara bağlı olarak fiyatlar değişebilmektedir.

Kaplama yapılacak diş sayısı:

(Emax & Empress diş kaplama sayısı arttıkça fiyat da artacaktır.)

Tedavi düşünülen hastaya yapılacak ekstra uygulamalar:

(Kaplama tedavisi görecek kişinin ağız ve diş sağlığına yönelik kaplama öncesi yapılacak işlemler fiyatı artıracaktır).

Kaplama için seçilen malzemenin kalitesi ve miktarı:

Kaplama fiyatının farklı olmasındaki önemli kriterlerden birisidir. İthal olan kaplamaların fiyatı daha yüksek olmaktadır.

Kaplama yapacak diş hekiminin bilgi ve tecrübesi:

(Kaplama fiyatlarının farklı olmasındaki en önemli sebeplerden birisi de diş hekimlerinin bilgi ve beceri düzeylerindeki farklılıklardır).

Döviz kurlarındaki değişkenlik:

(Kurlardaki artış ithal edilen Emax & Empress kaplama fiyatını da artıracaktır).

Ödeme şekli:

(Taksitli veya peşin ödeme şekillerine bağlı fiyatlarda farklılık olabilir).

Emax & Empress diş kaplama tedavisi nasıl yapılır?

Emax & Empress diş kaplama için diş hekiminin uyguladığı tedavi aşamaları aşağıda olduğu gibi özetlenebilir.

Diş görüntülemesi ve ölçümü yapılır:

Diş hekimi kaplama yapılacak olan dişlerin değişik tekniklerle görüntülenmesini yapar, ölçülerini çıkartır.

Lokal anestezi ile tedavi bölgesi uyuşturulur.

Kaplama öncesi tedaviler ve kaplama işlemini ağrısız bir şekilde yapabilmek için ağız ve çene bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur.

Diş veya diş etinde hasar varsa tedavisi yapılır.

Kaplama yapılacak diş veya diş etinde hasarların bulunduğu durumda (çürük gibi) ön tedavi yapılır. Diş kaplama yapılabilecek hale getirilir.

Dişte temizlik/aşındırma uygulanır:

Kaplamanın yapılabilmesi, için dişte ince bir aşındırma işlemi yapılır.

Aşındırılmış dişin ölçüleri alınır:

Aşındırılmış ve kaplama için hazır hale gelmiş olan dişin ölçümleri yapılır.

Geçici kaplamalar dişe takılır.

Kalıcı kaplamalar hazır olana kadar hastanın dişine geçici kaplama yerleştirilir. Bu sayede bu geçici dönemde hasta dişlerini kullanabilir.

Kaplama laboratuvarda hazırlanır:

Ölçümleri yapılmış olan dişe uygun Emax & Empress diş laboratuvarda hazırlanır. Emax kaplama elde edilirken dayanıklılığı daha çok artıran lityum disilikat kullanılmaktadır. Bu yönüyle Emax kaplama ile Empress kaplama arasındaki en önemli fark, bu maddenin varlığıdır.

Kaplamanın denemesi yapılır:

Hazır hale getirilen kaplama diş üzerine yerleştirilerek test edilir.

Hastanın onayı alınır:

Kaplama hususunda hasta ile görüşülür. Kaplamanın rengi, büyüklüğü ve şeklinin uygun olup olmadığı tespit edilir.

Kaplamalar dişe yapıştırılır:

Hastanın onayı alınmış ise kaplamalar, medikal yapıştırıcılar kullanılarak dişe yerleştirilir. Hasta kaplamadan memnun kalmamışsa yeni laboratuvar çalışması ile kaplama, hastanın isteklerine uygun hale getirilir.

Diş hekimi tavsiyelerde bulunur:

Kaplama tedavisinden sonra diş hekimi ağız ve çene bakımı, beslenme konusunda hastaya tavsiyeler verir.

Emax & Empress diş kaplama mı, zirkonyum kaplama mı? Empress diş ile Zirkonyum arasındaki farklar nelerdir?

Emax & Empress diş kaplama mı, zirkonyum mu kararsızlığını gidermek için aşağıda aktaracağımız bilgiler aydınlatıcı olacaktır.

Dayanıklılıkları bakımından,

Metal içermemelerine rağmen hem zirkonyum hem de Emax & Empress diş kaplamalar oldukça dayanıklıdır. Bununla birlikte zirkonyum kaplama, Emax & Empress kaplamaya göre daha güçlü ve dayanaklıdır.

Bütün dişlerde kullanımları bakımından

Zirkonyum kaplama bütün dişlerde kullanılabilir. Zirkonyum kaplama dayanıklılığı yüksek olduğundan, çiğneme kuvvetinin fazla olduğu, üzerine fazla yük binen büyük azı dişleri için en ideal kaplama türüdür.

Empress kaplama büyük azı dişleri hariç bütün dişlerde kullanılabilir. Emax kaplama, ideal olmasa da büyük azı dişlerinde de kullanılabiliyor.

Estetik bakımdan (Özellikle ön dişlerde kullanımı bakımından)

Emax & Empress kaplama dişin estetik özellikleri, zirkonyum kaplamalara nazaran daha iyidir. Bu sebeple estetik görünümün önemli olduğu ön dişlerde kullanımları oldukça yaygındır. Zirkonyum kaplamalar ile aynı seviyede estetik görüntü elde edilemediğinden ön dişler de kullanımları fazla tercih edilmez.

Köprülerde tercih edilebilirliği bakımından,

Emax & Empress kuron köprülerde kullanılmaz. Zirkonyum kaplamalar ise uzun köprülerde metal destekli kaplamaların yerine rahatlıkla kullanılır.

Sık Sorulan Sorular
Emax & Empress Diş Kaplama-İstanbul

Empress diş kaplama ve e max kaplama bakımı normal diş bakımında olduğu gibidir. Aşağıdakileri alışkanlık haline getirmek yeterlidir.

  • Sert olmayan fırçalarla günde iki kez dişler fırçalanmalıdır.
  • Gargara kullanmak alışkanlık haline getirilmelidir.
  • Kabukları sert olan yiyecekler dişlerle kırılmamalıdır.
  • Diş ipi kullanılmalıdır.

Kaplamanın ömrü konusunda kesin bir şey söylemek zordur. Rutin ağız bakımının düzenli bir şekilde yapılması halinde senelerce kullanılabilir. 6 aylık aralıklarla diş kontrollerinin yapılması kaplamanın ömrünü artıracaktır.

Empress diş kaplamanın ilk seansı yaklaşık olarak 25-30 dakika sürmektedir. Bu sürede sadece bir dişin kaplaması için hazırlık yapılmakta ve geçici kaplama takılmaktadır. Daha sonraki seans veya seanslarda süre kısalmaktadır.

Emax & Empress kaplama sırasında aşındırma yapılan dişler üzerine geçici kaplamalar yerleştirildiğinden, kalıcı kaplamalar takılanan kadar hasta dişsiz kalmayacaktır.

Kaplamanın yerleştirilmesi ve tutuculuğun artırılması için diş üzerinde yapılan aşındırma işlemi ilk günlerde hassasiyete sebep olabilir. Hassasiyet zamanla azalır ve kaybolur. Gerekli görülüyorsa kanal tedavisi yapılarak hassasiyetin tamamen kaldırılması da mümkündür.

Emax & Empress Diş Kaplama Tedavisi hakkında merak ettiklerinizi öğrenmek ve muayene olmak için polikliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. İletişime geçmek için tıklayınız.

Emax Empress kaplamalar ağızda veya vücudun genelinde alerjiye sebep olan maddeler içermezler. Biyolojik olarak ağız yapısı ile tamamen uyumlu olan ve vücut tarafından da reddedilmeyen bu kaplamaların alerji oluşturduğuna dair bir vakaya rastlanmamıştır. Alerji sorunu olan hastaların çekinmeden kullanılabileceği bir kaplama türüdür.

Emax Empress diş kaplamalarının en önemli özelliklerinden birisi, üzerlerinde zamanla renk değişimlerinin olmamasıdır. Kaplama yaparken kullanılan seramik maddesi renk değişikliklerine karşı dirençlidir. Düzenli fırçalama yapılmadığı durumlarda sigara kullanımına bağlı olarak yıllar sonra diş yüzeyinde kirlilik görülebilir. Diş hekiminin tek seansta yapacağı diş temizliği ile bu kirlilik rahatça giderilebilir.

Emax & Empress kaplamalı dişleri normal dişler gibi düşünebiliriz. Özel medikal yapıştırıcılarla sabitleme yapıldığı için neredeyse normal dişler kadar sağlamdır. Bu sebeple kaplamanın çıkması veya kırılması hadiselerine rastlanmaz. Ancak normal dişlerin dahi kırması zor olan sert cisimleri kaplamalı dişlerle kırmaya çalışmak kaplamanın düşmesine veya kırılmasına sebep olabilir.

Kaplamalar diş ile uyumlu olduklarından kaplamanın altında bakterilerin beslenebileceği ortam oluşmaz, bakteri de üremez. Yapıştırıcının özel olması, kaplama ve dişin ağızdaki kimyasal maddelerin etkisiyle erimesini engellemektedir. Hem bakteri plaklarının oluşmaması hem de kaplama ve diş arasında çözülme ve ayrılmaların görülmemesi sebebiyle diş yıllarca kullanılmaktadır.

Kaplama içinde yer alan metal malzeme sebebiyle diş etinde renk değişimleri olabilir. Emax & Empress diş kaplama sırasında metal kullanılmadığından diş etlerinde renk değişimi olmaz.

Porselen Diş Kaplama İstanbul-Porselen Kaplama Fiyatları

Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Diş kaplama çeşitleri kaplamanın içeriğindeki malzemenin adını almaktadır. Hangi kaplamanın seçilip yapılacağı ise hastanın kaplamada ihtiyaç duyduğu dayanıklılığına, kaplama dişi tercih etme nedenine bakılarak belirlenir. Uzun köprülerde kullanılan kaplama ile gülüş estetiği için kullanılan kaplamalar birbirinden farklıdır. Porselen diş kaplama, İstanbul’da bulunan polikliniğimizde hastalarımızın ihtiyaç duydukları tedaviler ve talepleri doğrultusunda onlara en uygun materyal seçilerek yapılır. Diş kaplama çeşitleri şunlardır:

    Metal Altyapılı Porselen Diş Kaplama

    Dişte ya da dişlerde meydana gelmiş ciddi kayıplarda tercih edilir. Ölçüsü alınmış dişlere ölçüye uygun metal altyapı hazırlanır. Provadan sonra ihtiyaç duyulursa gerekli düzeltmeler yapılır. Metal altyapının yüzeyi porselen ile kaplanır. Diş eti çok ince olanlarda bu kaplama türü hafif grilik yapabilir. Metal altyapılı porselen kaplamalar ekonomiktir ve sık sık tercih edilir.

    Tam Seramik Empress Emax Diş Kaplama

    İçeriğinde sıkıştırılmış porselen vardır. Daha çok gülüş tasarımı amaçlı ön dişlerde ya da tek dişte kullanılır. Mükemmel estetik duruşlu, ışık geçirgenliği yüksek, doğal dişe çok yakın görünümlü kaliteli bir kaplama diş türüdür. Arka azı dişler ve uzun köprüler için dayanıklılığı düşük olduğundan tercih edilmez. (Detaylı bilgi için ilgili yazımızı okuyunuz.)

    Zirkonyum Altyapılı Porselen Diş Kaplama

    İçeriğinde zirkonyum bulunur. Biyouyumluluğu yüksektir pek çok avantajı vardır. Diş etinde renk değişimi ve diş eti çekilmesi gibi sorunlara neden olmaz. (Detaylı bilgi için ilgili yazımızı okuyunuz.)

    Porselen Laminate Veneer Diş Kaplama, Lamine Diş Kaplama

    Yaprak kaplama olarak da geçer. Genelde ön dişlere uygulanır. Görüntüsü çok estetik olduğundan hastaların sıklıkla tercih ettiği bir kaplama çeşididir. ( Detaylı bilgi için ilgili yazımızı okuyunuz.)

Diş Kaplama Nedir? Porselen Diş Nedir?

diş kaplama, porselen diş kaplama nedir, nasıl yapılı? fiyatları İstanbul

Porselen diş tedavi amaçlı ya da estetik güzelliği arttırmak için diş yüzeyinin kaplanması işlemidir. Bu diş kaplama yönteminde kullanılan malzeme ışık geçirgenliği yüksek bir malzeme olduğundan estetik gülüş hayal edenler için mükemmeldir. Porselen diş kaplama ile dişlerdeki renk farklılıkları giderilebilir, ortodontik düzeyde olmayan çapraşıklık porselen diş kaplama ile düzeltilebilir. Dişler kişinin cilt rengi ile uyumlu doğal diş renginde ya da isteğe göre daha açık beyazlıkta ayarlanırken, bireyler diş fonksiyonlarından (çiğneme, konuşma…) neredeyse hiçbir şey kaybetmeden güzel gülüşlere sahip olurlar. Biyouyumluluğu oldukça yüksek çok dayanıklı ürünlerdir.

Porselen kaplama yapılacak diş yüzeyine sürülen özel kaplama diş yapıştırıcıları ile kaplamalar dişe sabitlenir. Bu kaplamalar sayesinde alttaki diş daha güçlü olur, gıda ile doğrudan temas etmediği için çürümelere karşı daha dayanıklı olur.

Porselen diş kaplama tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız, İstanbul Özel Sarıyer Denta Vita ağız ve diş sağlığı polikliniğimiz ile iletişim kurarak randevu oluşturabilirsiniz.

Kimler Porselen Diş Yaptırabilir?

Porselen diş kaplama yaptırması tavsiye edilen kişiler aşağıda sıralanmıştır:

  • Estetik gülüş tasarımı yaptırmak isteyenler,
  • Bir ya da birkaç dişini kaybetmiş olanlar,
  • Kırık dişleri olanlar,
  • Eşit uzunlukta olmayan dişleri olanlar,
  • Ön diş aralıkları fazla olanlar,
  • Dişlerinin bazılarında ya da tamamında rahatsız edici renklenmeler olanlar,
  • Ortodonti tedavisi gerektirmeyecek düzeyde diş çapraşıklığı (hafif düzey) olanlar ya da ortodonti tedavisi almak istemeyenler,
  • Geniş çürükleri olup da dolgu ile tam olarak tedavisi yapılamayacak olanlar,
  • Genetik sebeplerle diş minesi oluşmadığı için dişleri sarı olanlar porselen kaplama yaptırabilirler.

Çene gelişimini tamamlamış, porselen diş kaplama yaptırmak isteyen her birey bu işlemi polikliniğimizde güvenle yaptırabilir.

Porselen Kaplama Diş Nasıl Yapılır?

Porselen diş kaplama işlemi sırasıyla aşağıdaki gibi yapılır:

  • Kaplama yapılacak dişler temizlenir.
  • CAD CAM teknolojisi kullanılarak hatasız denebilecek düzeyde ağız içi ölçümler yapılır. CAD (Computer Aided Design) bilgisayar destekli tasarımın kısaltması, CAM (Computer Aided Manufacturing) ise bilgisayar destekli üretimin kısaltmasıdır.
  • Hastaya lokal anestezi uygulanır.
  • Hazırlanacak porselen kaplamanın diş yüzeyine yapıştırılabilmesi için dişlerde törpüleme yapılır. Bu törpüleme işlemi dişlere zarar vermeyecek düzeydedir. Dişteki törpüleme miktarı 0,5-0,7 mm kadardır.
  • Törpülenmiş dişlerden yeniden ölçü alınır.
  • Alınan ölçülere göre porselen kaplama dişler işinin ehli seramistler tarafından laboratuvarda hazırlanır.
  • Törpülenmiş dişleri korumak için; kalıcı porselen kaplama dişler hazırlanır. Kalıcı porselen kaplama dişler hazır olana kadar geçici porselen dişler takılır.
  • Laboratuvarda hazırlanan porselen kaplama, polikliniğimize ulaştığında geçici porselen kaplamalar çıkarılır ve kalıcı porselen dişler prova amaçlı takılır. Bir sorun olup olmadığı kontrol edilir. Cad cam teknoloji ile alınan ölçümlerden sonra hazırlanan dişlerde genelde hiçbir sorun yaşanmaz. Hasta herhangi bir şeyden memnun olmazsa hekiminiz onu anında düzeltir. Hasta ve doktor porselen kaplamadan memnun olduğunda kaplama dişlerin yapıştırılma aşamasına geçilir.
  • Özel kaplama diş yapıştırıcıları ile hazırlanmış kaplama dişler diş yüzeyine tek tek yapıştırılır.
  • Bazı durumlarda cilalama işlemi için provası yapılıp onaylanan kaplama dişler tekrar laboratuvara gönderilir. Cilalama işlemi bitince tek tek yapıştırma aşamasına geçilir.
  • Porselen diş kaplama işlemi 3-4 seans sürer. Kaplama sonrası birkaç gün hassasiyet yaşanması normaldir.
  • Porselen kaplama diş yaptıranlar iyi bakımla dişlerini uzun yıllar sorunsuzca kullanabilirler.
  • Kaplama işlemi bittiğinde hasta günlük yaşantısına, harika gülüşü ve güzel beyaz dişleri ile hemen dönebilir.

Porselen Kaplama Diş Yaptırdıktan Sonra Nelere Dikkat edilmelidir?

  • Bir hafta kadar sıcak soğuk hassasiyeti yaşanabilir, bu normaldir.
  • Kaplama yapıldıktan sonra ilk hafta hafif ağrılar olabilir. Diş hekiminizin önerdiği ağrı kesiciler ile ağrılar kontrol altına alınabilir.
  • Kaplama işleminin üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen dişlerinizde hala ağrı sızı hissediyorsanız bu normal değildir. Mutlak diş hekiminizle iletişime geçmelisiniz.
  • Kaplamayı uzun süre aynı güzellikte kullanabilmek için ağız ve diş sağlığına özen gösterilmelidir. Günde iki kez en az iki dakika dişler fırçalanmalı, günde bir kez diş ipi kullanılmalı, haftada birkaç kez gargara yapılmalıdır.
  • Düzenli diş hekimi kontrolleri ihmal edilmemelidir.
  • Dişlere ve sağlığa zarar verecek yiyecek içecek tüketimi azaltılmalıdır.
  • Kaplamalara zarar verecek şekilde sert kabuklu, yapışkan gıdalar tüketilmemelidir.
  • Uzman ve tecrübeli diş hekimlerinin yaptığı porselen diş kaplamalarla ilgili daha sonraları bir sorun oluşmaz.

Porselen Diş Kaplamanın Avantajları Nelerdir?

  • Kırılmaya, çatlamaya dayanıklıdır.
  • Bütün diş renklerinde uygulanabilir. Kişinin ten rengi ile uyumlu olacak şekilde hazırlanır.
  • Yıllar geçse de sararma yapmaz.
  • Kaplama dişlere kolay kolay plak tutunamaz.
  • Plak tutmadığı için tartar oluşma ihtimali düşüktür.
  • Farklı farklı porselen kaplama türleri olduğu için; diş implantı üstü protezlerde, tek diş kaplamada, köprü protezlerde, kaplama türlerinden işleme en uygun olanı kullanılır.
  • Kaplama dişin yüzeyi parlak ve pürüzsüzdür.
  • Diş kaplaması zamanla matlaşmaz.
  • Uzun yıllar boyunca güvenle kullanılabilir.
  • Tedavi süresi kısadır.
  • Estetik gülüş tasarımı alanında sık sık kullanılır.

İstanbul Diş Kaplama Fiyatları Porselen Diş Fiyatları Ne Kadardır?

Porselen diş kaplama fiyatları, hastanın porselen kaplama yapılacak diş sayısına, ağız, dişler ve çene yapısına, uygulanacak kaplamanın türüne, hastanın beklentilerine, kaplama öncesi ağız ve diş sağlığı için yapılması gereken diğer tedavilere gerek olup olmamasına, diş hekimi ve ekibinin tecrübesine, polikliniğin bulunduğu lokasyona göre değişiklik göstermektedir.

Porselen diş kaplama fiyatları konusunda detaylı bilgi için polikliniğimize gelmenizi ve ön muayene olup hekimlerimize isteklerinizi bildirmenizi tavsiye ederiz. Porselen diş kaplama fiyatları belirlenirken kaplamalar her birey için özel hazırlanıp yapıldığından hekiminiz net bilgilendirmeyi size özel yapacaktır. Porselen diş kaplama tedavisi fiyatları İstanbul’da Diş Polikliniğinin lokasyonu ile birlikte birçok faktörden etkilenmektedir. Hastalarımızın poliklinik seçiminde porselen diş kaplama tedavi fiyatlarının yanında alacakları tedavi hizmetinin kalitesini de sorgulamaları önem arz etmektedir. Porselen diş kaplama tedavisini İstanbul’da olmak istiyorsanız Diş Polikliniğimiz ile iletişim kurabilirsiniz.


Sık Sorulan Sorular
Porselen Diş Kaplama-İstanbul

Hastalar dişlerinin törpülendiği aşamada lokal anestezinin etkisiyle acı duymaz. Porselen kaplama işlemi bittikten sonra birkaç gün hassasiyet ve sızı yaşanabilir. Bu da hekiminizin tavsiye ettiği ağrı kesiciler ile kontrol altına alınacak düzeydedir.

Ağız ve diş sağlığına, hijyenine, günlük bakımlarına dikkat eden hastalarımız porselen kaplama dişlerini 10-15 yıl sorunsuzca kullanabilirler.

Alanında uzman, deneyimli diş hekimlerimize porselen diş kaplama yaptıranlar bu tedaviden kesinlikle memnundur. Tecrübeli hekimlerimize porselen diş yaptıran hastalarımızın dişleri doğal dişlerine çok yakın olur, kaplama yapılan dişler diş fonksiyonlarını kaybetmez. Hastalarımız beyaz dişlere ve estetik gülüşe kavuşurlar. Hastalarımızın özgüvenleri ile beraber yaşam kaliteleri artar ve yaptırdıkları kaplamalardan memnun kalırlar.

Hangi diş kaplama yönteminin (Metal Altyapılı Porselen Diş Kaplama, Tam Seramik Empress Emax Diş Kaplama, Zirkonyum Altyapılı Porselen Diş Kaplama, Porselen Lamine Diş Kaplama) daha iyi olduğuna ancak hastanın kaplamaya ihtiyaç duyma nedenine bakılarak karar verilebilir. Hekiminiz muayene esnasında size en uygun kaplama türünü aktaracak detaylar hakkında gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.

Porselen, gıda sektöründe ve sağlık alanında uzun yıllardır güvenle kullanılan bir üründür. Biyouyumluluğu yüksek olan porselen diş kaplama çeşitlerinin tamamı sağlıklıdır ve hastalarımızın hiç endişelenmelerine gerek yoktur.

Önceki yıllarda metal destekli kaplamalar sağlamlıkları sebebiyle tercih edilirdi. Fakat metal destekli kaplamalar genellikle diş etinde grileşme yapar. Metal alerjisi olanlar için uygulanamaz bir tekniktir. Gelişen teknoloji ile dayanıklılığı arttırılan zikonyum kaplama diş uygulanan hastalar dayanıklılık, pembe diş etleri ile gülüş estetiği açısında daha iyi sonuç alır. Zirkonyum kaplamaların biyouyumluluğu yüksektir. Hastalarımız alerji problemi yaşamadan uzun yıllar (metal kaplama gibi dayanıklı olan) zirkonyum kaplamlarını gönül rahatlığıyla kullanabilirler.

Porselen kaplamalar doğru takıldığında alttaki dişin yiyecek içecek ile teması olmadığından diş çürümez. Ön dişlerde dişin yalnız görünen yüzeyinin kaplandığı kaplama çeşitlerinde çürümeyi önlemek için ağız ve diş hijyenine özen göstermek çok önemlidir. Porselen kaplama ister dişin tamamını ister ön yüzünü kaplasın günlük ağız bakım rutinleri mutlaka doğru ve düzenli yapılmalıdır.

Porselen kaplama diş temizliği doğru ve düzenli yapılmazsa yiyecek artıkları kaplamanın altına girebilir. Bu da ağız kokusu yapabilir. Porselen kaplama dişlerin temizliği normal diş temizliği gibi günlük olarak düzenli bir şekilde yapıldığı sürece koku yapmaz.

Günlük ağız bakım rutinleri ihmal edilmemeli ve doğru yapılmalıdır. Günde iki kez dişler fırçalanmalı, özellikle zirkonyum kaplama dişin altında kalan minik yiyecek artıklarını çıkarmak için süper floss kullanılmalıdır. Gargara yapılmalıdır.

Porselen kaplama diş çıkarılırken zarar görmediyse, sökülen porselen kaplama dişin yüzeyi ve yapıştırılacağı bölge temizlendikten sonra yeni yapıştırıcı sürülen kaplama diş yeniden yapıştırılabilir. Sökülen kaplama dişlerin tekrar takılıp takılmayacağı uzman diş hekimi tarafından değerlendirilir ve uygun olmayan kaplama dişler tekrar kullanılamaz. Porselen kaplama dişlerin de belli bir ömrü vardır veya kullanıma bağlı olarak kaplamalar zarar görmüş olabilir. Ömrü biten kaplamalar sökülüp yerine yenileri takılabilir.

Porselen kaplama dişler aşındırıcı herhangi bir müdahale ile karşı karşıya kalmadıkça kullanım ömrü boyunca sararmaz.

Hem doğal dişlerle hem kaplama dişlerle sert kabuklu yiyecekler açılmamalı ya da kırılmamalıdır. Bu tür davranışlar doğal dişlerimize zarar verdiği gibi diş kaplamalarına da zarar verir ve kırılmasına neden olabilir. Kaplama dişleri yerinden oynatma ihtimali bulunduğundan yapışkan şekerlemeler ve sakızlar kaplama dişler ile tüketilmemelidir.